×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A végzős osztályok a piros zónának minősülő településeken is járhatnak iskolába

2021.03.06 - 11:07
Megosztás:
A végzős osztályok a piros zónának minősülő településeken is járhatnak iskolába
Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) péntek esti ülésén úgy határozott, hogy a végzős osztályok tanulói, azaz a nyolcadikosok, tizenkettedikesek, tizenharmadikosok és a végzős szakiskolások a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. Ez alól kivételt képeznek a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó települések.

A CNSU határozata nyomán módosulni fog az oktatási és az egészségügyi minisztérium közös rendelete a járvány idején zajló iskolai tevékenység szabályairól.

A módosítást az oktatási miniszter kérte, aki azzal az igényléssel fordult az országos vészhelyzeti bizottsághoz, tegye lehetővé, hogy a végzős osztályok tanulói a koronavírusos megbetegedések magas száma miatt vörös zónának minősülő településeken is mehessenek iskolába. A tárcavezető azzal érvelt, hogy a képességvizsga és az érettségi vizsga "meghatározó fontosságú minden fiatal jövője szempontjából".

AGERPRES

Az iskolák 2,5 százalékában nem tudják megszervezni a héten a nyolcadik osztályosok próbafelmérőjét
Az iskolák 2,5 százalékában nem tudják megszervezni a héten a nyolcadik osztályosok próbafelmérőjét - jelentette ki hétfőn Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.
Frissítette a CNSU a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét
Frissítette pénteken az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a magas járványügyi kockázatot jelentő országok jegyzékét. Magyarország továbbra is szerepel a listán.
Meghosszabbították a veszélyhelyzetet, a kijárási tilalom ezentúl 22 órakor kezdődik
Jóváhagyta a kormány a veszélyhelyzet újabb meghosszabbítására vonatkozó javaslatot.
Cookie