×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

A veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását hagyta jóvá a kormány

2021.04.08 - 20:07
Megosztás:
A veszélyhelyzet 30 napos meghosszabbítását hagyta jóvá a kormány
A veszélyhelyzet 30 nappal való meghosszabbítását fogadta el a kormány csütörtöki ülésén. Az intézkedés április 13-án lép érvénybe.

A kormányhatározat értelmében érvényben maradnak az eddigi korlátozások, azonban a május 1-jéről 2-ára virradó éjszaka feloldják az országos szintű éjszakai kijárási tilalmat, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti egyházi szertartáson.

Április 23-án és 30-án az ország minden településén nyitva tarthatnak az üzletek és szolgáltató egységek reggel 5 és este 8 óra között.

Az iszlám vallás hívői a május 8-áról 9-ére virradó éjszaka 20 óra és hajnali 5 óra között elhagyhatják lakhelyüket, hogy részt vegyenek vallási ünnepségükön.

Újdonság a határozatban, hogy a tengerparti szállodák kapacitásuk 70 százalékában fogadhatnak vendégeket.
AGERPRES

Minimális intelligenciaszint
A koronavírus világszintű elterjedése lényegesen megváltoztatta az emberek életét, és minden jel és jóslat arra vall, hogy a változások most is folyamatban vannak.
Április 20-án nyit(hat) Szatmárnémeti
Egyre csökken a megyeközpont fertőzöttségi mutatója, s ha ez így marad —amihez elengedhetetlen, hogy a lakosság továbbra is betartsa a járványügyi előírásokat —, egy hét múlva színt vált(hat) Szatmárnémeti, és újraindulhat a kulturális élet, mondja a prefektus.
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt
Görögország április 16-án újra megnyitja határait a turisták előtt - jelentette be hétfőn Claudiu Năsui gazdasági és turisztikai miniszter.
Cookie