×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

A Viitorul nyerte a Szuperkupát

2019.07.07 - 01:51
Megosztas :
 • A Viitorul nyerte a Szuperkupát

  Gheorghe Hagi csapata a 2017-es bajnoki arany, és a tavaszi Román Kupa után a Szuperkupát is kiteheti már a vitrinben, miután legénysége szombat este megnyerte a CFR elleni összecsapást.

  A Szuperkupáért vívott mérkőzéssel szombat este megkezdődött a 2019–2020-as romániai futballszezon: a kupagyőztes Viitorul 1–0-ra legyőzte a bajnok Kolozsvári CFR-t a ploiești-i Iie Oana Stadionban vívott csatában.

  Mindkét csapat az előző szezonban bevált játékosokra épített: a kolozsváriaknál senki sem volt kezdő a hat friss igazolás közül, a konstancai csapatban is csupán egy, de Gabriel Iancu korábban már játszott a tengerparti együttesben. Gheorghe Hagi, a Viitorul menedzsere ráadásul az U21-es Európa-bajnokságon szerepelt öt játékosát nem nevezte a találkozóra, köztük Ianis fiát sem, aki a lelátóról, kevese mellett nézte csapattársai meccsét.

  Az első fél órában a Viitorul birtokolta és járatta a labdát a CFR térfelén, de a tizenhatos előtt mindig elakadtak a támadásai. A CFR edzője, Dan Petrescu menet közben alakította át csapata szerkezetét, és amikor fél óra után a jobbszélső, Ciprian Deac bement középre, csapata letámadása azonnal hatékonnyá vált. Szünet előtt két hatalmas helyzetet is kihagyott a bajnok: Bilel Omrani csúsztatott fejese alig ment mellé, majd közeli lövését bravúrral védte Tordai Árpád.

  A második félidő is hasonlóan indult, a Viitorul kezdeményezett, de a nagyobb helyzetek kolozsvári oldalon adódtak. Tordai előbb Deac, majd Andrei Mureșan fejesét hárította, a túloldalon a csereként beálló Andreas Calcan lapos lövését kellett kitolja Giedrius Arlauskis, a CFR hálóőre, majd Mihai Bordeianu mentésénél kezezést és büntetőt reklamáltak a Viitorul játékosai.

  A mérkőzés egyetlen gólja némileg váratlanul érkezett a 86. percben: Andrei Artean csapott le egy rövid kolozsvári felszabadításra, és 30 méterről kapásból, félmagasan a kapu jobb oldalába szúrta a labdát (1–0).

  Az időkrízisbe kerülő CFR a végjátékban kapusát is felvitte az ellenfél kapuja elé, és a 94. percben meg is volt az esélye az egyenlítésre, de Deac lövése után a jobb kapufáról levágódó labdát a vonalon el tudta csípni Tordai.

  A Viitorul története során először nyerte meg a Szuperkupát, az alig tíz éve alapított klubnak a 2017-es bajnoki cím és a tavaszi kupagyőzelem után ez a harmadik trófeája.

  A CFR-nek nincs ideje búslakodni, hiszen vasárnap már Kazahsztánba repül, az Asztana elleni keddi Bajnokok Ligája-selejtezőre.

  Román Szuperkupa

  Kolozsvári CFR – FC Viitorul 0–1 (Artean 86.)

  (Nemzeti Sport)

  Cookie