×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
20 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

A volt egészségügyi miniszter a Colectiv-ügyről

2019.12.06 - 19:09
Megosztás:
 • A volt egészségügyi miniszter a Colectiv-ügyről

  Több mint öt órán keresztül hallgatták ki a legfőbb ügyészségen Nicolae Bănicioiu volt egészségügyi minisztert a Colectiv-ügyben.

  Nicolae Bănicioiut tanúként idézték be egy, a Colectiv-ügyből leválasztott dosszié kapcsán, amelyben az egészségügyi hatóságoknak a 2015 októberében történt tűzvészkor tanúsított fellépését vizsgálják.

  Az ügyészségről távozó Bănicioiu úgy nyilatkozott a sajtónak, a nyomozó hatóság minden kérdésére válaszolt. 'Higgyék el nekem, én is, a többiek is többet akartunk tenni, és higgyék el nekem: mindent megtettünk, ami emberileg csak lehetséges volt' - mondta a volt miniszter a négy évvel ezelőtti tragédiára utalva, nyomatékosítva, hogy semmiféle külföldi segítséget nem utasított el.

  A volt tárcavezetőt megállította az utcán a Colectiv-tűzvész egyik túlélője, Mihai Grecea, és felelősségre vonta, amiért sok áldozatot hagytak 'kutyák módjára meghalni' a kórházakban.

  'Első pillanattól azt mondtuk, hogy biztosítjuk a kezelés teljes költségét. Mindent megtettünk, amit emberileg meg lehetett tenni. Én is, az orvosok is. Ne vádolja a megmentőket. (...) Amikor az orvosok úgy döntöttek, külföldre küldtük a pácienseket. Ki döntött arról, hogy mikor indítsák útnak a pácienst? Az orvos. A miniszter nem szólhatott bele az orvosi kezelésbe' - magyarázta Bănicioiu.

  AGERPRES

  Cookie