×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Adaptálódó könyvelés kell

2019.07.13 - 09:31
Megosztas :
 • Adaptálódó könyvelés kell

  A modern hétköznapok kihívásai is szóba kerültek a könyvelők tegnapi tanácskozásán, elismervényt kaptak egyesületektől a kiemelkedő szolgáltatást nyújtó könyelőcégek és egyéni vállalkozók.

  Ismerni kell a rég bevált könyvelői praktikákat, de haladni kell a korral, és alkalmazkodni ahhoz a változó világhoz, amelyik a könyvelői szakmára is hatással van, ez volt a központi témája a könyvelők országos napja alkalmából pénteken egy szatmárnémeti rendezvényteremben megtartott szakmai konferenciának.

  Három nagy kihívás

  A könyvelők és könyvvizsgálók egyesületének szatmári fiókszervezete által összehívott rendezvényen Maria Andor szatmári elnök személyesen, Robert Aurelian Şova országos elnök pedig videóüzenetben üdvözölte a megjelenteket és azokat is, akiknek munkabeosztásuk nem engedte meg, hogy részt vegyenek az eseményen. Şova összetett feledatnak mondta a könyvelői feladatok ellátását, napi rendszerességgel kell bővíteniük tudásukat a könyvelőknek, ha lépést akarnak tartani a rohanó idővel. A technológiai fejlődés, a globalizálódás és a könyvelői munkára ma jellemző kiszerződés az, ami a leginkább hatással van a ma dolgozó könyvelő karrierjére.

  A találkozón nem csak könyvelők és könyvvizsgálók voltak jelen, de üzletemberek és pénzügyi közintézmények képviselői, vezetői is. Ioan Şipoş, az adóügynökség szatmári fiókjának vezetője arról biztosította a résztvevőket, hogy az általa vezetett intézmény igyekszik minden téren jó kapcsolatot ápolni a könyvelőkkel. Ennek mintegy bizonyításaként megemlítette, hogy olyan két adózási könnyítés bevezetése is napirenden van a pénzügyminisztériumban, amelyik érdekelheti a megjelent könyvelőknek munkát adó cégek menedzsmentjeit is.

  Djízások, elismerések

  Erdei D. István parlamenti képviselő, az alsóház pénzügyi és banki bizottságának tagja elmondta, hogy újítások itt is vannak, hiszen a könyvelési törvény módosító tervezete az asztalon maradt a parlamenti nyári szünet megkezdésekor. Ősszel, amikor újrakezdik a munkát, igyekezni fognak úgy javítani ezen, hogy egyértelmű legyen, hogy a jogszabály által érintett feleknek mik a jogaik és mik a kötelezettségeik, és hogy biztosítva legyen az egyszerűbb és szabályos munkavégzés a szakmabeliek számára.

  A tanácskozás záróakkordjaként olyan engedélyezett könyvelők, könyvelési szolgáltatásokat nyújtó cégek és könyvvizsgálók kaptak elismerést, akik kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban.

  Princz Csaba

  Cookie