×
2020. 07 06.
Hétfő
Csaba
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Adóbevallás és adófelajánlás - utolsó határidő

2019.07.30 - 13:33
Megosztas :
 • Adóbevallás és adófelajánlás - utolsó határidő

  Szerda az utolsó nap, amikor még be lehet nyújtani az egységes adóbevallást. Szintén július 31-ig lehet élni a civil szervezeteknek szánt 2, illetve 3,5 százalékos adófelajánlással.

   

  Július 31-ig lehet benyújtani az egységes adóbevallást és felajánlani a személyi jövedelemadó 2, illetve 3,5 százalékát. Az egységes adóívet azoknak a magánszemélyeknek kell benyújtaniuk, akik fizetésen kívüli jövedelemre tesznek szert. Ide tartoznak többek között a szerzői jogdíjasok, a gazdasági tevékenység végzésére engedélyezett természetes személyek, vagy ismertebb nevükön a PFA-k, a szabad foglalkozásúak, azok, akik lakásukat, földjüket bérbe adják, vagy turisztikai célra adnak ki szobát, valamint azok is, akik osztalékot kapnak a részvényeik után.

  Az adófizetőknek az adófelajánlásukról szóló 230-as űrlapot szintén szerdáig kell benyújtaniuk. A jövedelemadónk 3,5 százalékát kizárólag azoknak a szervezeteknek, alapítványoknak irányíthatjuk át, amelyek akkreditáltak, és amelyek szociális tevékenységet folytatnak. Ilyen például a Caritas vagy a Máltai Szeretetszolgálat, illetve bármely olyan meghatalmazott szervezet, amely például idősek otthonát, szociális étkezdét működtet. Amennyiben a nonprofit szervezet nem teljesíti egyszerre az említett két feltételt, annak jövedelemadónk csupán 2 százalékát irányíthatjuk át.

  Az adóhatóság nem fogadja idén azokat az adóíveket, amelyeket postai úton akarunk eljuttatni az ANAF-hoz, így vagy személyesen az adóhatóság kirendeltségein, vagy online, vagy a kedvezményezett nonprofit szervezetnek átnyújtva tehetjük meg az adófelajánlást.

  Cookie