×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Vidék

Adományok több település rászoruló lakóinak

2020.04.16 - 18:22
Megosztás:
Adományok több település rászoruló lakóinak
A COVID-19 koronavírus-járvány miatt felértékelődtek az egészségügyi segédeszközök, a tisztasági és higiéniai cikkek. A Szatmárnémeti RMDSZ és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés az elmúlt napokban a promomix.ro nagylelkű felajánlása révén szatmárnémeti nyugdíjasoknak és rászorulóknak juttatott el az ezeket tartalmazó csomagokat, hogy ezzel is hozzájáruljanak a fertőzés esélyének a csökkentéséhez.

Szerdán Kereskényi Gábor polgármester, az RMDSZ városi szervezetének elnöke és Magyar Lóránd parlamenti képviselő, RMDSZ-alelnök juttatott el az adományból készült csomagokat a Barátság Nyugdíjas Klub tagjaihoz, illetve kapott egy nagyobb tételt a Roma Integrációs Egyesület is.

„Az elmúlt hetekben a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal akciójához is több cég csatlakozott adományokkal, többen a Szatmári Termék védjegyhez tartozó vállalkozások közül is. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez egy olyan helyzet, amelyet csak együtt, összefogva tudunk magunk mögött hagyni” – nyilatkozta Kereskényi Gábor.

Az akciót Muresan István MIK elnök, az RMDSZ megyei tanácsosjelöltje és Német Szabolcs az RMDSZ Szatmárnémeti városi tanácsosjelöltje koordinálja.

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Egy bögre boldogság!
Jól ismerten cseng az elnevezés mindenki számára, hiszen már nyolcadik alkalommal ajándékozzák meg az adakozó szatmáriakat egy bögrényi boldogsággal és nagyon jó, vidám karácsonyi hangulattal, most új helyszínen, a székesegyház előtti parkolóban.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
Cookie