×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Adrian Zuckerman az Amerikai Egyesült Államok új romániai nagykövete

2019.11.21 - 14:59
Megosztás:
Adrian Zuckerman az Amerikai Egyesült Államok új romániai nagykövete

Megszavazta szerdán az amerikai szenátus Adrian Zuckermant az Egyesült Államok romániai nagykövetének. Kinevezése 65 támogató és 30 ellenszavazatot kapott - közölte honlapján az USA szenátusa.

Adrian Zuckermant június 20-án hallgatta meg a washingtoni szenátus külkapcsolatokkal foglalkozó bizottsága. Akkor azt mondta, az USA érdekeinek Romániában való képviseletével szeretné meghálálni az amerikaiak vendégszeretetét.

 

"Ha jóváhagyják kinevezésemet, állandó támogatást kívánok nyújtani a korrupció elleni küzdelemhez. A korrupció elleni harc és az igazságügyi rendszer függetlensége alapvető fontosságú Románia jóléte és hosszú távú biztonsága tekintetében" - idézte Zuckermant a The Washington Times.

 

Adrian Zuckerman szakmáját tekintve ügyvéd. 10 éves volt, amikor Romániából az Amerikai Egyesült Államokba emigrált, folyékonyan beszél románul. Első egyetemi diplomáját a Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) szerezte, majd a New York Law School jogi karát is elvégezte. 1984 óta tagja a New York-i ügyvédi kamarának.

 

Jelenleg partner a Seyfarth Shaw LLP nemzetközi jogi tanácsadó cégben. Korábban az Epstein Becker & Green New York ingatlan- és vállalati ügyekért felelős alelnöke volt, azt megelőzően pedig a Lowenstein Sandler ügyvédi iroda ingatlanügyekért felelős elnökeként tevékenykedett.

AGERPRES/(RO - szerző: Alic MÎRZA, szerkesztő: Mariana IONESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

Cookie