×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Adriana Pistol: jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs

2021.10.09 - 09:27
Megosztás:
Adriana Pistol: jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs
Jelenleg a koronavírus delta variánsa a domináns vírustörzs, az elmúlt 3-4 hétben nem azonosítottak új változatokat, tájékoztatott pénteken Adriana Pistol, a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ igazgatója.

Október 3-áig 4522 szekvenálást végeztek, és a megvizsgált minták 58,8 százalékában a delta változatot azonosították, számolt be Pistol, aki szerint 'több, mint nyilvánvaló, hogy a delta variáns a domináns jelenleg' Romániában.
AGERPRES

GCS: 1490 új fertőzést igazoltak, 131 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) szombati közlése szerint az utóbbi 24 órában 1490 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Hétfőn kezdődik a gyerekek tesztelése
Kezdődik a gyerekek noninvazív tesztelése. Szatmár megyében kilenc oktatási intézmény kivételével az igazgatótanácsok teljes mértékben a szülőkre bízták a nyáltesztek elvégzését, melyek eredményét azonban közölni kell, akár pozitív, akár negatív.
A háziorvosok is végezhetnek majd koronavírusteszteket
Az egészségügyi minisztérium lehetőséget fog biztosítani a háziorvosoknak koronavírustesztek elvégzésére és a fertőzött betegeik kezelésére. Erről pénteken egyeztetett a Háziorvosok Országos Társaságának képviselőivel Alexandru Rafila tárcavezető.
Cookie