×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Olvasó hangja

Advent Tasnádon

2020.12.17 - 16:23
Megosztás:
Advent Tasnádon
Várakozni és készülni a kis Jézus születésére minden adventben közösségben az igazi. Bár a lehetőségek korlátozottabbak, a tasnádi plébánia próbálja folytatni a már jól bevált és a hívek által igényelt előkészületeket.

A napi róráték a gyertyafényes templomban minden generációt imára hívnak. Új, szabadtéri adventi koszorú készült, amin ünnepélyes keretek között szombatonként sorban felgyúlnak a fények. Az ifjúság, ha már zárt térben kevésbé találkozhatott, saját tervű és kivitelezésű szabadtéri betlehemesen munkálkodott. Élethű méretekben készítették el a betlehemi istállót a templom kertjében, a gyerekek és járókelők örömére.
A hatéves múltra visszatekintő Adventi gyermek- és ifjúsági nap sem a megszokott keretek között valósult meg. Egy nap helyett négy szombaton keresztül gyűlnek össze a gyerekek a templomkerti adventi gyertyagyújtásokon. Bekapcsolódnak a közös imába, és énekelnek az ifjúsági zenekar irányításával. Szent Miklós előestéjén meg is lepte őket küldöttje, és nagylelkűen osztogatta a meglepetésédességeket. A kézműves foglalkozások alapanyagait mindenki hazavihette, pontos utasításokkal ellátva. Családi összefogást és kézügyességet igényel a munka, de eredménye minden ház karácsonyfájának dísze lesz ebben az évben is. A negyedik gyertyagyújtásra visszahozott tenyérlenyomatokat pedig a gyerekek templomi karácsonyfája őrzi majd az ünnepek alatt.

Köszönet a pozitív, aktív szerepért Ozsváth József plébános atyának és Gózner Artúr hitoktatónak. Tettrekészségük azt példázza a hívek számára, hogy nem szabad lankadni, nem kell elengedni régi kereteinket és szokásainkat. Köszönet és hála továbbá minden segítőkész hívőnek, legyen az kisgyerek, aktív felnőtt vagy imahátteret biztosító testvér, aki kétkezi munkával, felajánlott idővel vagy ötlettel szebbé tette a közösségi imákat és programokat. Külön köszönet illeti a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Communitas Alapítványát anyagi támogatásáért. Az Úr fizesse meg százszorosan mindenkinek!

Czumbil Bernadette
 

Jó itthon lenni — tervek és megvalósítások a tasnádi római katolikus plébánián
Plébániánk életéről 2020-ban elmondható, hogy egy tervekkel és megvalósításokkal teli időszakot tudhatunk magunk mögött. Fontosnak tartjuk a fiatalokkal és gyerekekkel való foglalkozást, és úgy érezzük, értelme és pozitív hatása is van munkánknak.
Tiltakozás, aláírásgyűjtés az osztályszámcsökkenés miatt
Az elmúlt időszakban mind helyi, mind országos viszonylatban sokat beszéltek az osztályok diáklétszám-csökkenés miatt csökkenő számáról.
Fejlesztések szociális téren
A Caritas tasnádi szervezeténél beindult tavaly egy nagy átalakítási folyamat, ami a nagyterem fölötti részre vonatkozik, ez azonban magával vonja a multifunkcionális terem részbeni megváltoztatását is.
Cookie