×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
18 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Ajándék a hűséges közönségnek

2016.10.12 - 09:26
Megosztas :
 • Ajándék a hűséges közönségnek

  SzatmART — Művészet Szatmárban, Szatmár a művészetben címmel ötnapos nyitóünnepséggel kedveskedik közönségének a Harag György Társulat.

   

   

   

  A Harag György által alapított társulat október 14-én jelképesen újra birtokba veszi a város impozáns műemléképületét. A Szamos parti város egyik ékessége lett a frissen felújított, a legmodernebb technikai eszközökkel felszerelt színház, épp ezért az épület rangjához, és a hozzá kötődő, több mint 120 éves színházi hagyományhoz méltó megnyitóünnepséget szerveznek. „A rendezvénysorozat Szatmárhoz kötődő szerzők és művek felvonultatásával szeretne az épületen túlmenően is tisztelegni a város magyar kultúrájának kiemelkedő értékei és alkotói előtt. A felújított színházépület mindannyiunk büszkesége, de legalább ilyen büszkék lehetünk azokra az egykori és kortárs művészekre, akiknek hála értékekkel, méghozzá Szatmárhoz kötődő értékekkel tölthetjük meg azt időről időre” — fogalmazott a programsorozat kapcsán Bessenyei Gedő István művészeti igazgató.

  Az október 14. és 18. között zajló rendezvénysorozat programjait a társulat ajándéknak szánja hűséges közönsége számára, így bérleteseinek szimbolikus, 1 lejes áron kínál belépőjegyeket, a bérlettel nem rendelkező érdeklődők számára pedig a 2016/17-es évadra meghirdetett alap jegyárak érvényesek, azaz az adott helyár függvényében 10 és 35 lejes áron válogathatnak a szabad helyek között. Emellett a programsorozat kísérőrendezvényei, képzőművészeti tárlat, könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések, mindenki számára ingyenesen látogathatók.

   

  Cookie