×
2020. 07 12.
Vasárnap
Izabella, Dalma
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

AJOFM: jelentkezzenek a végzősök!

2019.05.09 - 13:41
Megosztas :
 • AJOFM: jelentkezzenek a végzősök!

  Aki idén befejezi tanulmányait, nem tanul tovább, és nincs biztos munkaszerződés a kezében, kérje felvételét a munkaerő-foglalkoztatási ügynökség adatbázisába, ellenkező esetben az esetleges munkanélküli-segély folyósítását kockáztatja, figyelmeztet egy közleményében a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség.

   

  Ha egy fiatal a középiskola vagy az egyetem befejezését követően legtöbb hatvan naptári napon belül nem jelentkezik a lakhelyéhez legközelebb lévő AJOFM-irodában, utána már nem tarthat igényt munkanélküli-segélyre úgy, hogy legalább egy évet megszakítás nélkül, teljes munkaidős foglalkoztatásban el nem töltött. Az adatbázisba kerüléshez a következő papírokra van szükség: iskolai igazolás a tanulmányok befejezéséről (eredeti és másolat), személyi igazolvány (eredeti), alkalmassági orvosi igazolás, iskolai igazolás a tanulmányok megkezdésének és befejezésének dátumáról, adóhivatali (ANAF) igazolás arról, hogy a regisztrálónak nincs 500 lejnél magasabb havi jövedelme.

  Ha tényleg nem sikerül elhelyezkednie a végzősnek, illetve továbbtanulni sem tud, hat hónapon keresztül havi 250 lejes munkanélküli-segélyre jogosult. A segély folyósítását a végzést követő hatvanadik napon túl és sikertelen elhelyezkedést követően kérvényeznie kell az AJOFM-nél.

   

  Cookie