×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Akiknek fontos Isten és a gyermekek

2012.10.21 - 20:39
Megosztás :
 • Akiknek fontos Isten és a gyermekek

  Tizedik születésnapját ünnepelte október 21–én a szatmárnémeti Szivárvány református óvoda. A hálaadó istentiszteleten a Szatmári Református Egyházmegye esperese, Kovács Sándor hirdetett igét.

  Az esemény kezdetén Higyed János Mátyás házigazda lelkipásztor köszöntötte a híveket, majd kereszteléssel folytatódott a vasárnapi istentisztelet. Az ünnepi alkalom szónoka, Kovács Sándor esperes megjegyezte, mindenki örülhet annak, hogy a templomban megkeresztelt kisded szülei, keresztszülei és családtagjai számára fontos, hogy Jézushoz vezessék a még aprócska kis gyermeket. Tették ezt úgy, ahogy a mögöttünk hagyott esztendők alatt azok a családok, akik ebbe az óvodába íratták gyermeküket annak érdekében, hogy kicsinyeik Isten közelében lehessenek. Az egyházi elöljáró arra is kitért, hogy amint a bibliai szivárvány Isten Noéval kötött szövetségének a jelképe, ez az óvoda is azért vette fel e nevet, hogy ezzel is jelezze: fontos a kültelki református közösségnek az Istenbe vetett hit, és a gyermekek keresztény szellemben való nevelése. Prédikációja végeztével áldást kért a gyülekezetre, szülőkre, nagyszülőkre, mindenkire, akinek fontos volt és lesz a református óvoda működése, az ide látogató csöppségek Jézus Krisztushoz való vezetése.

  Egykori tanítványok

  A prédikációt a Szivárvány óvodát látogató gyermekek rövid ünnepi műsora követe, majd Higyed János Mátyás lelkipásztor köszönte meg mindenkinek, aki szívén viselte/viseli az óvoda sorsát: Bócsi Erzsébetnek az első óvónőnek, akit Gyulai Erzsébet óvónő követett a sorban, a kezdetektől munkálkodó Nagy Erzsébet dadusnak, és a már hét éve tevékenykedő Puskás Sarolta jelenlegi óvónőnek. Ugyanakkor hála illeti a gyülekezetet, a híveket, végül de nem utolsó sorban az óvoda felújítását végző Bozsó Ferenc mérnököt és csapatát. A felsorolásból nem maradhat ki Imkje Gerritsma–Blanksma asszony, a svájci Zug Kanton Református Egyház Missziós Testületének tagja, a testület sok–sok éves gyűjtés eredményeként előteremtette a szükséges anyagiakat ahhoz, hogy a Kültelki Református Egyházközség megvásárolhatta a templom tőszomszédságában található házat, amelyben az óvoda működik.

  Szép emlékekek

  Az istentiszteletet követően a szervezők mindenkit meghívtak a felújított óvodába azért, hogy megtekintsék az ott elvégzett munkát. A tanintézmény udvarán az óvónő, Puskás Sarolta köszöntője, majd a zenei műsor után a Svájcból érkezett hölgy és a vendéglátó lelkipásztor gyülekezeteik nevében a több éves kapcsolattartás alkalmából egy emléktáblát lepleztek le, ezzel is megpecsételve a két testvéri közösség további együttműködését, s megköszönve az eddigi támogatást. A tízéves évforduló alkalmából szervezett esemény a zsúfolásig megtelt óvodaudvaron szeretetvendégséggel zárult.

  Karikás Enikő

  Cookie