×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Aknagránátot találtak Tasnádszántón

2021.04.12 - 15:51
Megosztás:
Aknagránátot találtak Tasnádszántón
Fotó: Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség
Lassan nyolc évtized múltán még mindig előbukkannak a II. világháború veszélyes „emlékei” — hétfőn pár perccel 9 óra után riasztotta a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséget egy tasnádszántói nő, kertrendezése közben ugyanis egy 100 milliméteres aknagránát fordult ki a földből.

Szerencsére a nő nem nyúlt hozzá vagy kezdte el rugdosni, az ásóval ütögetni, hanem a 112-es egységes segélyhívón azonnal riasztotta a katasztrófavédelmet.

A robbanószerkezetet a tűzszerészek emelték ki és szállították el a speciális nagykárolyi raktárba, ahonnan majd megsemmisítésre kerül.

A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét és nyomatékosan kéri: ha munkálkodás közben bármilyen gyanús fémdarabot találnak, azonnal értesítsék őket.

Ugyanis a világháború ezen relikviái (robbanófej, kézi gránát, tüzérségi gránát, repeszakna, lövedék) még teljesen rozsdás, korrodált vagy sérült állapotukban is ugyanolyan veszélyesek, mint hetven évvel ezelőtt — nem szabad mozgatni, kiemelni, netán az ásóval-kapával vagy bármi mással piszkálgatni, hiszen bármikor „feléledhetnek” és robbanhatnak.

 

 

 

 

Cookie