×
2020. 07 09.
Csütörtök
Lukrécia
13 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Aktívak a kukagyújtogatók

2019.06.11 - 08:11
Megosztas :
  • Aktívak a kukagyújtogatók

    A kukagyújtogatásoknak nincs tettesük, unatkozó fiataloktól kezdve a guberálókig bárki elkövethet ilyesmit, az anyagi kár pedig jelentős.

    Legutóbb a szatmárnémeti 16-os lakótelep Aurora sétányán gyújtotta fel valaki a Florisal műanyag kukáit, de a városban mindenfelé vannak hasonló esetek, s a rendőrség soha nem talál senkit. Hét év alatt 270 kuka égett el a gyújtogatók miatt, panaszolta lapunknak Murg István, a Florisal technikai igazgatója; minden esetet jegyzőkönyveztek, és feljelentést tettek róla a rendőrségen, de még egyik gyújtogatásnak sincs meg a tettese. Unatkozó fiataloktól kezdve a guberálókig bárki elkövethet ilyesmit, a Florisal a sötétben tapogatózik az ügyben, még használható információval szolgáló szemtanúi is alig voltak az eseteknek. A jelenséget egyáltalán nem lehet félvállról venni, hangsúlyozta Murg, mert a kuka hevesen égő műanyaga miatt a felgyújtott kukák közelében lévő autók, építmények vagy fák is veszélyben vannak; volt, hogy ki kellett hívni a tűzoltókat, annyira komoly volt a helyzet.

    Volt olyan éjszaka, amikor 8–10 kuka is odalett a gyújtogatók miatt, s nemcsak a környezeti, hanem az anyagi kár is jelentős az ilyen esetekben, 700–800 lej az ára egy lakótelepi szemetesnek.

    Cookie