×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Aláírták a szerződést a tüdőgondozó épületének felújítására

2020.05.19 - 18:39
Megosztás:
Aláírták a szerződést a  tüdőgondozó épületének felújítására
Június 1-jén kezdődik a szatmárnémeti tbc-kórház igencsak rossz állapotban lévő tüdőgondozó épületének felújítása — mint arról korábban már beszámoltunk, a közbeszerzési eljárást, azaz a munkavégzés jogát az F Haus Kft. nyerte el, tegnap pedig Pataki Csaba tanácselnök, Ioan Rus alelnök és a vállalkozást képviselő Iuliu Follert aláírta a több mint egymillió lej értékű kivitelezési szerződést.

A teljes körű felújítási és belsőtér-átrendezési munkálatok elvégzésére 8 hónap áll a kivitelező rendelkezésére — ez idő alatt a tüdőgondozóban az egészségügyi ellátás nem módosul jelentősen, a páciensek telefonos időpont-egyeztetés után továbbra is felkereshetik az szakrendelőt, ahol követniük kell az orvosi személyzet utasításait, valamint szigorúan be kell tartaniuk a koronavírus járvány miatt hozott egészségügyi intézkedéseket. A felújítással párhuzamosan a megyei tanács közbeszerzési eljárást indít a szükséges orvosi diagnosztikai eszközök — köztük egy utolsó generációs röntgengép — beszerzésére is, ezáltal is javítva az évente átlagosan hétezer pácienst kiszolgáló egészségügyi szolgáltatások színvonalát; ugyanakkor a második Helyi Településfejlesztési Programból (PNDL II) finanszírozott, hozzávetőlegesen 1 275 570 lej értékű projekt keretében a rendelők teljes bútorzatát is kicserélik.

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie