×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Áldástolmácsoló áhítatos könyv — megjelent a második kötet

2021.03.06 - 11:56
Megosztás:
Áldástolmácsoló áhítatos könyv — megjelent a második kötet
Újabb áhítatos könyvvel jelentkezett a lelkipásztor (Fotó: Rácz Ervin)
Erdei-Árva István Béla szamoskóródi és dobrácsapáti református lelkipásztor megjelentette második áhítatos kötetét Megáldalak, és áldás leszel címmel.

Póti Eduárd-János, a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatója, a szerző (volt iskolalelkész) egykori munkatársa szolgatársaként az alábbi szavakkal ajánlja a könyvet: „E kötet sorait olvasva önkéntelenül is egy popkulturális utalás jutott eszembe, egy kedvelt filmsorozatban elhangzó mondat: 'Gondolj az összes dologra, amit szeretsz! Akkor megtudod, mi Isten.' (Az ifjú pápa című film)
Felemelő érzés volt e könyvben mindazzal találkozni, amit szeretek, és megnyugtató volt azzal találkozni, amit nem annyira. E gyűjtemény egyik legnagyobb erénye ugyanis az, hogy kézen fog, ha hagyod, és úgy kísér át egy egész éven, hogy minden alkalommal szembesít azokkal a kérdésekkel, amelyek meghatározzák életünket, és amelyeket elég gyakran felteszünk magunknak magáról az életről, a halálról, a dolgok értelméről, helyünkről a világban, vágyainkról és céljainkról, és még hosszan lehetne ezt sorolni. És teszi mindezt közérthetően, néhol húsba vágó egyszerűséggel, kendőzetlenül és egészséges humorral fűszerezett derűlátással, konkrét céllal, melyet most Lengyel Ferenc színész és rendező szavaival tudok csak visszaadni: 'Egész életünkben azon törjük a fejünket, miért élünk. Bonyolult, megoldhatatlan rejtvénynek tekintjük. Vakok vagyunk. Nem vesszük észre a lényeget; mire megsejtünk valamit, elrobog az élet. Miért élünk? Hogy Isten szeme, füle, szája legyünk.'
Végezetül pedig, mivel azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy ajánlást írjak, hát ajánlom mindenki figyelmébe e kötet címét: Megáldalak, és áldás leszel. A gyűjteményben szereplő áhítatokat olvasva semmi kétségünk sem marad afelől, hogy a szerző számára a cím nem ígéret: Isten áldása kísérte ezen munkáját is, és vágyát, hogy az áldásnak mi magunk is részesei lehessünk. Remélem, hogy velem együtt az Olvasóban is felébred a vágy, hogy mindezt továbbadva önmaga is áldássá váljon mások életében. Hogy ne csak jobban megismerjük keresésünkben, hanem valamilyen formában Isten szeme, füle és szája legyünk.”
A kötetet a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Szenczi Kertész Ábrahám Nyomdája gondozásában adták ki, melynek felelős vezetője Wagner Erik lelkipásztor, aki a borítót is tervezte. Az áhítatos könyvet lektorálta Erdei Árva Erika, tördelte Petrikó Ildikó. Kapható a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatalában és a szamoskóródi, valamint dobrácsapáti gyülekezetekben. Ára: 5 lej. 
 

Cookie