×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
22 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Áll a víz az útszéleken

2016.02.23 - 11:04
Megosztás:
 • Áll a víz az útszéleken

  Útfelület helyett kacsaúsztatót aszfaltozott három utcában is a Zemplénkő Szatmárnémetiben, hatalmas tócsák éktelenkednek mindenfelé.

  Nem okozott csalódást a szatmárnémeti csatornavezeték-fektetési munkálatokat végző magyarországi Zemplénkő Kft., amikor visszaaszfaltozta az árkokat: csapnivaló munkát végzett most is. A Vasile Lucaciu, a Ioan Slavici és a Banat utcákban egyaránt úgy burkolta az utakat, hogy az aszfaltnak nincs lejtése az esővíz-elvezető csatornanyílások felé, hosszú métereken áll a víz az úttesten, ha esik az eső. Panaszkodnak a lakók, hogy bokáig érő vízbe kénytelenek kiszállni az autóból, illetve hogy a gyalogosokra és a házak falára is felcsapják a vizet az útszéli mélyedésekből a kocsik.

  A jelenség sajnos nem új keletű, a korábbi években aszfaltozó cégek is dolgoztak úgy, hogy kisebbfajta mocsár maradt utánuk az úttesten, a Zemplénkő ehhez a speciális úttest-kialakítási stílushoz illeszkedő munkát végzett — most még több szatmárnémeti útnak áll a szélén a víz, mint eddig. A munka a városvezetés által még nem lett átvéve, azaz nem fizették még ki a kontár munkát, de valószínű, hogy nem helyreállítási kötelezettséggel áll majd elő a polgármesteri hivatal a cég irányába, hanem aprópénzt érő büntetést kap majd a hanyag aszfaltozásért a vállalat. Késett is a munkálatok befejezésével a kivitelező, de érdemben akkor sem léptek fel ellene a városházi illetékesek.

   

  Princz Csaba

   

  Cookie