×
2020. 07 10.
Péntek
Amália
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Állásbörzét tartottak szakképesítetteknek

2015.09.11 - 09:07
Megosztas :
 • Állásbörzét tartottak szakképesítetteknek

  Tegnap délben a szatmárnémeti Dana II. hotel földszintjén szerveztek állásbörzét azoknak, akik az elmúlt időszakban ápolói, idősgondozói és babysitter-tanfolyamot végeztek.

  A munkaadók és a munkavállalók közötti kapcsolatteremtés céljából szerveztek állásbörzét tegnap az egyik szatmárnémeti, régi központi szálloda halljában. A megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség és a Szatmári Vöröskereszt közreműködésével szervezett eseményre azokat várták, akik az elmúlt időszakban ápolói, idősgondozói, vagy gyermekfelvigyázói képzésen vettek részt. Jól jellemzi a megyei munkapiaci viszonyokat, hogy a kurzus mellett még külön börzét is kell szervezni annak érdekében, hogy a munkát kereső személyek képzettségüknek megfelelő állást találjanak. Az uniós pénzekből finanszírozott projekttel az a céljuk a szervezőknek, hogy olyan képzést nyújtsanak vidéki, létminimum alatt élő, mezőgazdaságból élő, hosszú ideje állás nélkül lévő, vagy fiatal munkanélküliek számára, ami lehetőséget biztosít nekik az elhelyezkedésre. A projektben részt vevő intézmények tanácsadásban és tájékoztatásban részesítik őket, hogy ne csak alkalmazottként, de egyéni vállalkozókként is megjelenhessenek a munkaerőpiacon, vagy hogy családi vállalkozást alapítsanak. Az eseményen elhangzott, hogy a hasonló képzést elvégező személyekre nagyon hamar lecsapnak a nyugati országokba munkaerőt közvetítő cégek, a szatmárnémeti börze viszont lehetőséget ad arra, hogy az érintettek ne csak külföldön, de itthon is találjanak munkát maguknak.

  Azok a magánszemélyek, akik szakképzett felvigyázót szeretnének családjukban élő idős személy, vagy gyerek mellé, de nem voltak jelen a tegnapi börzén, a Szatmári Vöröskeresztet hívva — a 0261–770244-es telefonszámon — léphetnek kapcsolatba a munkavállalókkal.

  Princz Csaba

   

  Cookie