×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
12 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Április 19-én hallgatják ki Florian Bodog szenátort, aki ellen a DNA bűnvádi eljárást indítania

2021.04.12 - 16:03
Megosztás:
Április 19-én hallgatják ki Florian Bodog szenátort, aki ellen a DNA bűnvádi eljárást indítania
A szenátus jogi bizottsága április 19-én hallgatja ki Florian Bodog szenátort, volt egészségügyi minisztert, aki esetében a DNA a felsőház hozzájárulását kérte a bűnvádi eljárás elindításához - jelentette ki hétfőn Iulia Scântei, a szakbizottság elnöke.

A jogi bizottság tagjai a héten tanulmányozhatják a dossziét, a szenátus házbizottsága április 20-án várja a jelentést, majd öt napon belül a plénum elé terjeszti javaslatát, vázolta fel a liberális szenátor.

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a szenátus hozzájárulását kérte a Florian Bodog volt egészségügyi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához.

A volt tárcavezető, jelenlegi szenátor ellen hivatali visszaélés, közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás és hivatalos okiratok meghamisítása miatt vizsgálódna a DNA.

A vádhatóság szerint Florian Bodog egészségügyi miniszterként közbenjárt annak érdekében, hogy személyi tanácsadója egy éven át megkapja a tisztsége után járó fizetést, noha nem jelent meg a munkahelyén, és nem látta el a szerződésébe foglalt feladatokat. Mivel az illető nem járt be dolgozni, Bodog írta alá helyette a jelenléti íveket, és két egyéni munkaszerződésre, valamint egy egyéni felelősségvállalási nyilatkozatra is odahamisította az illető aláírását. A DNA szerint a volt miniszter tanácsadója 75.656 lejjel károsította meg a szaktárca költségvetését azáltal, hogy jogtalanul kapott fizetést.

A DNA 2019 szeptemberében is kérte a szenátustól Florian Bodog mentelmi jogának megvonását, a felsőház akkor elutasította az erre vonatkozó igénylést.
AGERPRES

Megvonta a szenátus Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogát
Hozzájárulását adta a felsőház plénuma ahhoz, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indítson Florian Bodog volt egészségügyi miniszter ellen.
A szenátus plénuma dönt Bodog mentelmi jogának az ügyében, a jogi bizottság nem tudott véleményezést megfogalmazni
A szenátus plénuma fog dönteni az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Florian Bodog volt egészségügyi miniszter mentelmi jogát illető kérése ügyében, a jogi bizottság ez ügyben nem tudott közös nevezőre jutni a véleményezést illetően - jelentette ki hétfőn Iulia Scântei, a szenátus jogi bizottságának vezetője.
Florian Bodog volt miniszter mentelmi jogának megvonását kéri a DNA a szenátustól
A korrupcióellenes ügyészség (DNA) a szenátus hozzájárulását kéri a Florian Bodog volt egészségügyi miniszter elleni bűnvádi eljárás elindításához.
Cookie