×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Arad megye prefektusa elrendelte a közrendvédelmi intézkedések növelését

2021.05.30 - 16:56
Megosztás:
Arad megye prefektusa elrendelte a közrendvédelmi intézkedések növelését
Fotó: aradon.ro
Tóth Csaba, Arad megye prefektusa elrendelte a közrendvédelmi intézkedések növelését, miután egy autórobbanás következtében életét vesztette egy ismert üzletember Aradon. A prefektus szerint erőszakos haláleset történt, amelyet valószínűleg egy távolról működtetett bomba okozott.

A többletintézkedésekre azért van szükség a prefektus szerint, mert a lakosság attól tarthat, hogy a robbanás előidézői szabadlábon vannak.

'Arad város és a megye polgárai megnyugodhatnak, minden közrendvédelmi intézkedést megtettünk. Furcsa a helyzet, mert bűncselekmények történtek korábban is, de hasonló súlyú bűncselekmény még soha nem történt Aradon. A rendőrség és a csendőrség járőrözik, és a szokásos feladataik mellett többlet tevékenységeket végeznek a közrend fenntartása érdekében' - mondta vasárnap Tóth Csaba.

Arról is tájékoztatott, hogy a nyomozók erőszakos halálra gyanakodnak, megtörténhet, hogy a robbanást távolról működtetett bombával idézték elő.

A szombaton történt robbanásban meghalt férfi egy ismert aradi üzletember, Ioan Crişan - közölték az Agerpres hírügynökséggel a nyomozáshoz közel álló források.

Az üzletember autója egy szupermarket parkolójában robbant fel, amikor a férfi elindult a járművel.

A robbanás keltette légnyomás miatt több ablak kitört abban a tömbházban, amelynek földszintjén a szupermarket található. A hatóságok az érintett lakókat is kihallgatják.

Egy nyomozócsoport Bukarestből helikopterrel repült Aradra, hogy átvegye az ügyet.

Ioan Crişan tulajdonában volt Kelet-Európa kevés farmjainak egyike, ahol afrikai harcsát tenyésztenek. A tenyészetet néhány évvel ezelőtt létesítette egy Aradtól néhány kilométerre található egykori kendergyár területén. A gazdaság 22 medencéjét egy 900 méter mély fúrt kútból származó termálvízzel táplálják. A medencék közül néhányban több tucat tonna hal van.

AGERPRES

Székhelyet kért az idősklub
A jogi személyiséggel rendelkező Szatmár Megyei Idősek Tanácsa székhelyet kért a prefektussal való találkozón, hogy pályázni tudjon, és helyszínt tudjon biztosítani találkozóinak.
Kábítószer hatása alatt volt az aradi férfi, amikor megölte az élettársa 4 éves kislányát
Kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor az a 23 éves aradi férfi, aki megölte élettársa négy éves kislányát, majd elégette a holttestet - állapították meg az ügyészek.
30 napos előzetes letartóztatásba helyezték a kislány anyjának élettársát
Az aradi bíróság kedden 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte azt az aradi férfit, akit élettársa 4 éves kislányának meggyilkolásával gyanúsítanak.
Cookie