×
2021. 05 13.
Csütörtök
Szervác, Imola
13 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Aragázpalack robbant Avasfelsőfaluban

2021.03.18 - 11:46
Megosztás:
Aragázpalack robbant Avasfelsőfaluban
Aragázpalack-robbanás történt egy lakóházban, de szerencsére tűz nem ütött ki.

Csütörtökön reggel, pár perccel 8 óra előtt riasztották a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség avasfelsőfalui egységét, mert aragázpalack-robbanás történt egy lakóházban — a helyszínre egy habbal-vízzel oltó autó, 9 lánglovag, egy bevetési jármű és egy rohammentő érkezett, s bár szerencsére tűz nem ütött ki, az ingatlan 72 éves tulajdonosnőjét kórházba kellett szállítani, ugyanis testének 19%-án égési sérüléseket szenvedett a robbanás következtében.

A szakértők megállapítása szerint a robbanást a palackból kiszivárgott és felgyülemlett gáz okozta.

Fotó: ISU SM

 

 

Hegyimentők találták meg
Vasárnap reggel a 112–es egységes segélyhívón riasztották a Szatmár Megyei Salvamont Hegyimentő Szolgálatot is, és kérték segítségüket egy eltűnt személy felkutatásához, akinek szombatról vasárnapra virradóan veszett nyoma avasfelsőfalui otthonából.
Nem aszfaltoznak a 19-esen
Március végére ígérte Adrian Cozma parlamenti képviselő (PNL), hogy lezárul a Sárközújlak és Avasújváros közötti útszakasz javítására kiírt licit. Már kellene hogy dolgozzanak, de semmi.
Visszakerült a megyei tanács adminisztrálásába
A Szatmár Megyei Tanács szakbizottsága és Ioan Rus alelnök közösen ellenőriztek több olyan útszakaszt, amelyek esetében lejárt a kivitelezéstől számított ötéves garanciális időszak.
Cookie