×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Arra szólította fel a híveket az ortodox egyház, hogy vegyék komolyan a járványt és hallgassanak az orvosokra

2021.10.20 - 12:52
Megosztás:
Arra szólította fel a híveket az ortodox egyház, hogy vegyék komolyan a járványt és hallgassanak az orvosokra
Arra kérte szerdán a híveket az ortodox egyház nevében a Román Patriarkátus szóvivője, hogy vegyék komolyan a koronavírus-járványt, és hallgassanak az orvosok tanácsaira.

Vasile Bănescu azzal kapcsolatban adott ki közleményt, hogy kedden Romániában ismét rekordot döntött a fertőzések és halálesetek száma.

A szóvivő felhívta a hívek figyelmét arra, hogy az intenzív terápiás kórházi részlegek már nem tudják ellátni a haldokló betegeket, a halottasházak is megteltek. Szerinte az 'abszurd összeesküvés-elméletek által táplált halálos szkepticizmus' miatt vált válságossá az egészségügy helyzete.

'Ilyen körülmények között mindegyikünknek az a sürgős és racionális kötelessége, hogy legalább az utolsó órában vegyük nagyon komolyan ezt a betegséget, és hallgassuk meg nagyon figyelmesen az orvosok és csakis az orvosok tanácsait, akiknek mély hálával tartozunk' - üzente az ortodox egyház szóvivője.

Szerdán az államfő tanácskozást tart a járvány kezelésében illetékes kormányzati tisztségviselőkkel. Klaus Iohannis államfő kedd este kijelentette, a tanácskozást azzal a céllal hívta össze, hogy meghozzák azokat a korlátozó intézkedéseket, amelyek a kialakult helyzetben még segíthetnek megvédeni a polgárok életét. AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Gyakoribb a szorongás és a depresszió
Dr. Tallian Cristian pszichiáter arról nyilatkozott lapunknak, hogy a járványidőszakban megnőtt a szorongásos és a depressziós megbetegedések száma, ami nehezen kezelhető, hiszen a gyerekek szinte átörökölik a betegséghez vezető forrásokat a felnőttektől.
Cookie