×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Átadták a mozgássérülthintát szombaton

2019.08.26 - 09:02
Megosztás :
 • Átadták a mozgássérülthintát szombaton

  Megszentelték, átadták és már használatba is vették a Kossuth-kertben Szatmár egyetlen mozgássérülthintáját, a Máltai Szeretetszolgálat munkájának eredményét.

  Szombaton sokan elsétáltak a Kossuth-kertben fesztiválozók közül a kis kerítéssel elhatárolt, fehér lepelbe burkolt, hatalmas piros szalaggal átkötött „valami” mellett, kíváncsian pillantgatva felé, találgatva, mi is lehet, akárcsak a játszóteret ellepő gyermeksereg, de még azok is érdeklődve szemlélték a „csomagot”, akik már olvastak a lassan egy éve elkezdett projektről — délután pedig nagyon sok máltais önkéntes, fesztiválozó és adományozó gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljenek és örvendjenek. Elsőként Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester köszöntötte a jelenlévőket — Szatmárnémeti és a megye első mozgássérülthintájának „tulajdonosaként” is, hiszen mint korábban Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője elmondta, ők „csak” kitalálták, előteremtették adományokból az anyagi forrást, a 15 210 lejt, beszerezték, felállították és átadták új tulajdonosának, a városnak. „Köszönöm a Máltai Szeretetszolgálatnak, hogy mindig odafigyelnek a rászorulókra. Különös értékkel bír ez a mai individualista világban, amikor egyre kevesebben és egyre kevesebbet figyelnek a másikra. Büszke vagyok rá, hogy Szatmáron mostantól már van mozgássérülthinta — a sajnálatos, hogy ez az egyetlen az egész megyében, sőt, a régióban is” — fogalmazott a polgármester.

  A speciális játszóeszköz leleplezését követően a mozgáskorlátozottak nevében ifj. Átyim Pál közgazdász mondott köszönetet testvére tolmácsolásában a lehetőségért, hogy ezentúl számukra is megadatik a hintázás, a játszás öröme, a fizikai korlátaikon való átlépés, és hogy ezentúl a Kossuth-kert még inkább kellemes kikapcsolódási helyszín lesz számukra. „Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba” — zárta gondolatait Kalkuttai Szent Teréz szavaival.

  Barta Barnabás nemcsak a mozgássérülthintára, de használóira is áldást mondva szentelte fel a játszóeszközt, majd a Máltai Szeretetszolgálatot vezető Pallai Kristóf fejezte ki háláját és örömét, hogy a közösség összefogásával a fiatalok kezdeményezése megvalósulhatott a szeretetszolgálat szellemiségében: a hit védelmében és a rászorulók megsegítésében. Az átadást követően a már nagyon várt pillanatok következtek: a mozgássérültek végre birtokukba vehették a hintát, s a magasba emelkedtek úgy is, hogy meghajtották őket, de úgy is, hogy a különálló kar segítségével ők maguk hajtották a hintát.

   

   

  Szabó Kinga Mária

   

  Cookie