×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
11 °C
Eső
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Átadták a Pax Ösztöndíjat

2019.06.05 - 08:49
Megosztás:
Átadták a Pax Ösztöndíjat

Ragyogó napsütésben, az iskola parkudvarán nm. és ft. Schönberger Jenő püspök atya adta át a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjainak az idei Pax Ösztöndíjakat.

A szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban már hagyomány, hogy minden tanév végéhez közeledve kiosztják a Pax Ösztöndíjakat a kiemelkedő eredményeket elért, az iskolai életben és azon kívül is aktív diákok között.

A 2018/2019-es tanévben 54 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 14 elemis, 17 általános iskolás és 23 középiskolás diák. A pályázat kritériumrendszerét igyekeztek az iskola célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazítani: számított a tanulmányi átlag, az osztályfőnöki és plébánosi ajánlás, az iskolán kívüli tevékenységek — tantárgyversenyeken, szavalóversenyeken elért eredmények, fellépés az iskolakórussal, képzéseken való részvétel, önkéntes munka vállalása, karitatív munka vállalása, sporttevékenység. Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám. Ebben a tanévben a Pax Ösztöndíj összértéke 4410 lej volt. Az ösztöndíjbizottság döntése alapján az 54 pályázó diák közül 51-en értek el magas pontszámot, így ők azok a tanulók, akik részesültek az ösztöndíjban.

Ádámkó István igazgató köszönetet mondott a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek és nm. és ft. Schönberger Jenő püspöknek, dr. Cserháti István atyának, azoknak a szülőknek, akik felajánlották személyi jövedelemadójuk 2 százalékát a Pax Egyesületnek, valamint a mindenkori támogatóiknak.

Bumbuluţ Krisztina

Cookie