×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
19 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

ATOP-gyűlés volt Nagykárolyban

2019.12.13 - 17:12
Megosztás:
 • ATOP-gyűlés volt Nagykárolyban

  A nagykárolyi önkormányzat a helyi költségvetéséből fogja finanszírozni a városi rendőrség épületének tetőszerkezetét érintő rehabilitációs munkálat megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését, jelentette ki Kovács Jenő polgármester a Szatmár Megyei Területi Közrendészeti Hatóság (ATOP) azon gyűlésen, amely csütörtök délben zajlott a városházán.

  A polgármester kijelentette, hogy Nagykároly Helyi Tanácsa döntéshozói elé terjeszti ezt az elképzelését, így hamarosan döntés születhet az ügyben. Így előrelépés várható ezzel kapcsolatban, s lesz egy kiindulási pontjuk is a tervezett munkálatok költségeinek a mértékéről.

  A polgármester rámutatott: a nagykárolyi önkormányzat mindig kivette a részét a különböző közintézmények székhelyeinek a felújítási, illetve állagmegőrzési, korszerűsítési munkálataiból. Példaként a nagykárolyi bíróság épületének renoválását hozta fel: mint mondta, az önkormányzat a bíróság rendelkezésére bocsátott egy épületrészt a Nagykárolyi Szociális Központban, amelyet addig használhatnak az intézmény munkatársai, míg székhelyük felújítása tart. Ugyancsak a szociális központban kapnak majd helyet a nagykárolyi tűzoltóság emberei is, amíg az Independenţei utcai székhelyük felújítási munkálatai zajlanak.

  Nagykároly rendőrfőnöke, Ioan Copil-Lăpuşte arról számolt be a jelenlévőknek, hogy az idei esőzések komoly kárt okoztak a rendőrség épületének tetőszerkezetében, így omlásveszélyessé vált az ingatlan. Mint mondta, a megrongálódott tetőrész nem csak az épületben dolgozó rendészeti munkatársak, hanem a járókelők számára is komoly veszélyt jelent. Az épület előtti járdarészt elkerítették, és ez figyelmezteti a lakosokat arra, hogy kerüljék el azt a szakaszt.

  Ugyancsak az ATOP-gyűlés során Kovács Jenő polgármester arról is beszámolt a jelenlévőknek, hogy komoly közlekedésbiztonsági problémák adódnak Nagykárolyban, leginkább a gyalogátkelők környékén.

  „Együttes erővel kell fellépnünk, hogy tudatosítsuk az autóvezetőkben és a gyalogosokban is, hogy jóval körültekintőbben kell közlekedniük a gyalogátkelőknél. Annál is inkább fontos ez, mert az utóbbi időszakban komoly és súlyos balesetek fordultak elő a gyalogátkelőkön” — mondta a polgármester, akinek a szavaival egyetértettek a jelenlévők.

   

  Cookie