×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
15 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Auchan boltok a kutaknál

2019.07.30 - 07:20
Megosztás:
 • Auchan boltok a kutaknál

  Engedélyezte a román versenytanács, hogy az Auchan Romania Rt. átvegye a Petromtól a benzinkúti kisboltok üzemeltetését.

  Alkalmazkodik a piac igényeihez az Auchan is, bevásárlóközpontok és MyAuchan néven futó kisboltok mellett a benzinkutak shopjait is üzemeltetné. Az Auchannak ma 33 hipermarketje üzemel az országban és 22 kisboltja.

  Az egykor teljesen állami tulajdonú Petrom üzemanyag-forgalmazót többségi tulajdonosként felvásároló osztrák OMV-vel találta meg a francia nagykereskedés a közös hangot, várhatóan pár hónapon belül kerül majd ki Auchan logó a Petrom kutak utasellátó boltjainak homlokzatára. A versenytanács megvizsgálta a helyzetet és megpróbálta lemodellezni, mi fog történni az ágazatban, ha az Auchanéi lesznek a benzinkúti boltok és a gazdaságelemzők úgy találták, nem fog sérülni a piaci verseny, ha ez megtörténik, a versenyhelyzet fennmarad majd ebben a csatolt szolgáltatási iparágban a változást követően is.

  Az Auchan eddig is hasonló termékeket értékesített, mint amilyenekkel a kutakon lévő boltokban foglalkoznia kell. Ezek jellegén változtatni nem fognak, előre csomagolt élelmiszerárut, üdítőket, kávét, teát, dohányárut, autóhasználathoz kötődő fogyóeszközöket, alkoholtermékeket és gyorséttermi jellegű, előre elkészített ételeket, szendvicseket és hasonlókat forgalmaznak majd az üzemeltető-váltást követően is.

   

   

  Princz Csaba

   

  Cookie