×
2020. 08 11.
Kedd
Zsuzsanna, Tiborc
29 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Avasújváros – Pusztadaróc kupadöntő

2013.06.05 - 20:20
Megosztás:
 • Avasújváros – Pusztadaróc kupadöntő

  Szerda délután rendezték a labdarúgó Román Kupa megyei szakaszának elődöntőit. Az Avasújvárosi Talna szoros mérkőzésen, a Pusztadaróci Recolta könnyedén vívta ki a döntőbe jutást.

  Több mint egy tucat helyzet, rengeteg technikai hiba, kihagyott tizenegyes és csak egy gól – így írható le röviden a Vetési Viitorul – Avasújvárosi Talna labdarúgó–mérkőzés, amelyet szerdán rendeztek Pusztadarócon, a Román Kupa megyei szakaszának elődöntőjében. És nagyjából ezzel az összefoglaló megtörtént, ugyanis mindkét csapat már vakációs hangulatban, amolyan „muszájból” játszotta le a találkozót, habár a kispadról mindkét legénységet hajtották. Azonban kevés eredménnyel. Az újvárosiak enyhe mezőnyfölénye a 9. percben szerzett gól után is tartott, azonban a gólszerző, Stelian Câmpan egymaga hagyott ki három „ordító” helyzetet. A 63. percben növelhette volna előnyét a Talna, azonban az egykori másodosztályos Tordai Arieşulnál is megfordult Cristian Cosma kihagyta az általa kiharcolt büntetőt. A végén a vetésiek megrohanták az ellenfél kapuját, de eredménytelenül, így győzelmével négy év után ismét kupadöntőt játszhat az avasújvárosi együttes.

  A pusztadaróci meccsel párhuzamosan játszották a szatmárnémeti Olimpia Stadionban a másik elődöntőt, a Pusztadaróci Recolta – Érkávási Olimpia találkozót. A kávásiak az első negyed órában tartották az ellenfelet, azonban a Ţineghe által kihagyott 11-es után alábbhagyott a lendület, így a daróciak egykapuztak. Mester Nándor vezetést szerzett, Coman kétszer is eredményes volt büntetőből, közben Boje is betalált, így a szünetig eldőlt a meccs, ugyanis 4–0-ról nehezen volt elképzelhető, hogy az Olimpia még fel tud állni. Nem is tette, hiszen a fordulást követő első helyzetből Buia ötre növelte a Recolta előnyét, majd Simon is betalált, Boje és Buia pedig duplázott. Zárásként Berecz becsületgólja már nem sokat számított, és Racolta zsinórban a második évben játszhat a sorozat fináléjában.

  A döntőt vasárnap 14 órától rendezik az Olimpia Stadionban.

  Román Kupa, megyei szakasz, elődöntő

  Vetési Viitorul – Avasújvárosi Talna 0–1 (Câmpan 9. perc)

  Pusztadaróci Recolta – Érkávási Olimpia 8–1 (Mester N. 17. perc, Coman 23., 45. – mindkettőt 11-esből, Boje 26., 65., Buia 47., 71., Simon 60., illetve Berecz 90.).

  Cookie