×
2020. 08 11.
Kedd
Zsuzsanna, Tiborc
27 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Avasújvárosba ment idén a Román Kupa

2013.06.09 - 12:17
Megosztás:
 • Avasújvárosba ment idén a Román Kupa

  Az Avasújvárosi Talna nyerte a Román Kupa megyei szakaszát, míg a Pusztadaróci Recolta zsinórban a második döntőt bukta el. Az újvárosiak a kupasorozat főtábláján folytatják a szereplést.

  2012 után idén is elvesztette a Román Kupa megyei szakaszának a döntőjét a Pusztadaróci Recolta labdarúgócsapata, miután vasárnap délután, a szatmárnémeti Olimpia Stadionban rendezett fináléban 2–1-re kikapott az Avasújvárosi Talna együttestől. Tavaly az Óvári Someşul verte e „Rekit”, akkor papírformának számított a végeredmény.

  Pedig idén Esztinka András edző legénysége számított a favoritnak, miután a Liga 4 A csoportjában a Recolta a második helyen zárt, míg a Talna jóval gyengébben szerepelt a bajnoki idényben. Dacian Nastai edző tanítványai azonban végig mezőnyfölényben játszottak, veszélyesebbek voltak az ellenfél kapujára, így megérdemeltén nyerték a találkozót.

  A találkozó egyik legjobbja Stelian Câmpan volt, aki gólpasszal és egy mesteri találattal járult hozzá az újvárosiak sikeréhez: a támadó középpályás a 16. percben egy keresztbe adott labdával szolgálta ki Demiant, negyed órával később pedig kapásból lőtte ki Daniel Oşan kapuját. A daróciak szépítő találata a meccs hajrájában jött: Bob rázta le védőit, és ziccerből már nem hibázott Nagy Floriánnal szemben. Az egyenlítésre viszont már nem volt erő, így a Talna történelme első trófeáját ünnepelhette.

  Román Kupa, megyei szakasz, döntő

  Avasújvárosi Talna – Pusztadaróci Recolta 2–1 (2–0).

  Gólszerzők: Demian (16. perc), Câmpan (34.).

  Talna: Nagy Florián – Bogdan Batfalschi, Ionuţ Cozma, Alin Lung, Cseh Ruben, Stelian Câmpan, Marin Demian, Pajzos Attila, Kovács Attila, Erdei Sándor, Cristian Cozma. Kispad: Büte János – Erdei Attila, Istvánfi Levente, Erdei Mátyás, Bogdan Ilban, Istvánfi Attila, Costin Pop. Edző: Dacian Nastai.

  Recolta: Daniel Oşan – Florin Coman, Kővári Krisztián, Mircea Petric, Mihai Bumb, Simon Antal, Jakkel Dániel, Mester Nándor, Buta Arnold, Bob Eduárd, Vígh József. Kispad: Peneghi – Kovács, Boje, Moraru, Lakatos, Mester Sándor, Vincze Lajos. Edző: Esztinka András.

  Cookie