×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Az anyatejes táplálást népszerűsítik

2021.08.05 - 12:08
Megosztás:
Az anyatejes táplálást népszerűsítik
Az anyatejes táplálást népszerűsítő programra készülnek a szatmári anyukák dr. Roxana Varga, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház újszülöttgyógyásza, szoptatási tanácsadó vezetésével.

Augusztus 6-án délután 6 órára várnak minden szatmárit, anyukákat, apukákat, gyermekvállalást tervező párokat az Aushopping amfiteátrumába.
1992 óta ünnepeljük az anyatejes táplálás világnapját, hiszen az egészségügyi szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az anyatej egy kisbaba életében. Augusztus első 7 napját éppen ezért a szoptatás hetének hívjuk. A hét és a szatmári rendezvény célja, hogy a tudatos és természetes gyermeknevelésre, az anyatejes táplálás fontosságára irányítsa a figyelmet.
Minden évben újabb és újabb kutatások erősítik meg azt, hogy milyen fontos a kizárólagos szoptatás a baba 6 hónapos koráig, valamint a további folyamatos szoptatás egyéb táplálék mellett a gyermek kétéves koráig vagy azon túl is. Az anyatejes táplálás optimális tápanyagbevitelt jelent a gyermek számára, csökkenti bizonyos betegségek kockázatát, mint páldául hasmenés, légzőrendszeri betegségek, fülbetegségek és húgyúti fertőzések. A szoptatás alapvető része a gyermek megfelelő gondozásának, biztosítja az egészséges növekedést és a lelki fejlődést.
A szervezők arra kérnek minden résztvevőt, hogy amennyiben lehet, fehér színű felsőben vegyenek részt az eseményen.

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie