×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Egészség

Az AstraZeneca oltás előnyei változatlanul nagyobbak, mint a velük járó kockázat

2021.04.08 - 06:48
Megosztás:
Az AstraZeneca oltás előnyei változatlanul nagyobbak, mint a velük járó kockázat
Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója szerdán úgy nyilatkozott, hogy az AstraZeneca által kifejlesztett oltás előnyei változatlanul nagyobbak, mint a velük járó kockázat.

Kluge sajtótájékoztatón fejtette ki, hogy Európában minden huszadik másodpercben meghal valaki a COVID-19 következtében, ez a második leggyakoribb elhalálozási ok a kontinensen. Az oltás miatt azonban nem halnak meg emberek - szögezte le, arra kérve minden tagállamot, hogy tartsa tiszteletben a farmakovigilancia-rendszer előírásait, kísérje figyelemmel az oltás hatásait és kövesse a működőképesnek bizonyuló klinikai protokollt, amely alapján kezelhetők az esetleges mellékhatások, például a trombózis.

Kluge kifejtette, alapvető fontosságú, hogy a lakosság bízzon az oltáskampányban, akár a COVID elleni oltásról, akár más betegségek elleni vakcinákról legyen szó. Ezt átláthatósággal, az emberek tájékoztatásával lehet elérni. Azt is kifejtette: számítani lehetett a mellékhatásokra, ezek az oltási folyamat részét képezik. Ha az emberek tétováznak, nem szabad pellengérre állítani őket, hanem megértéssel és empátiával kell kommunikálni velük, tette hozzá a WHO képviselője.

'Május elején rám is sor kerül, hogy beoltassam magam Dániában, és ha az AstraZeneca oltását ajánlják fel nekem, én el fogom fogadni' - szögezte le Hans Kluge.
AGERPRES

WHO: aggasztó a vírus indiai változata
Aggasztónak nevezte a koronavírus Indiában felfedezett, B.1.617 elnevezésű változatát az Egészségügyi Világszervezet (WHO).
Románia AstraZeneca oltásokat adományoz Moldovának és Ukrajnának
Románia 100-100 ezer adag, koronavírus elleni AstraZeneca vakcinát adományoz Moldovának és Ukrajnának, ugyanakkor havi 200 ezer dózis eladásáról is  megállapodott Moldovával - jelentette be szerdán Florin Citu miniszterelnök.
Kedden megérkezik az országba az eddigi legnagyobb Vaxzevria (AstraZeneca)-szállítmány
Az eddigi legnagyobb — 643.200 dózist számláló szállítmány vakcina érkezik kedden az AstraZeneca cégtől Romániába, a fővárosi Cantacuzino intézetbe — tájékoztatott hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).
Cookie