×
2021. 03 07.
Vasárnap
Tamás
-1 °C
Derült
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.33 RON
Belföld

Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában

2021.01.20 - 16:30
Megosztás:
Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában
Az oltáskampány második szakaszában a nemzeti és olimpiai csapatok sportolói, valamint az egyénileg kvalifikált sportolók és ezek munkatársai is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte szerdán az ifjúsági és sportminisztérium.

A kormány szerdai ülésén elfogadott intézkedés jó hír a romániai sportélet szereplőinek, és nagy siker a minisztérium számára, hiszen lehetővé teszi, hogy a sporteseményeken való részvétel és az ezekre való felkészülés biztonságos legyen, minimális egészségügyi kockázattal járjon - idézi az RMDSZ közleménye Novák Eduárd tárcavezetőt.

A miniszter hozzátette, az oltás után a romániai sportolók biztonságban készülhetnek a tokiói olimpiára, amely az idei év legfontosabb megmérettetése. AGERPRES

Több, mint 48 ezer személy kapta meg a vakcinát
Az elmúlt 24 órában 48.638 személy kapta meg Romániában a COVID-19 elleni vakcinát - tájékoztatott szombaton a koronavírus elleni oltási kampányt koordináló bizottság az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) által közzétett adatokra hivatkozva.
Soron kívüli oltások érkeznek
Bő egy hét múlva jelentősen megnő az oltási kapacitás, köszönhetően a Szatmár megyébe soron kívül érkező oltásoknak — a cél, hogy mielőbb 1000 szatmárit (vagy többet is) immunizáljanak naponta.
Nem minden családorvos hajlandó a regisztrálásra
Nem minden családorvos hajlandó regisztrálni pácienseit az országos oltási platformra, van, aki az időpont „vadászása” helyett arra inti a lakosokat, hogy más alternatívákat próbáljanak — derül ki a Háziorvosok Munkáltatói Szövetsége közléséből.
Cookie