×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
13 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.42 RON
100HUF = 1.39 RON
Külföld

Az EU-elnökség alatt Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez

2019.07.17 - 11:52
Megosztás :
 • Az EU-elnökség alatt Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez

  Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez - hangoztatta az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén Viorica Dăncilă kormányfő.

  'Minden tevékenységünk a kohézió, mint európai érték köré épült. (...) Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként Románia bebizonyította, hogy képes hozzájárulni az Unió hozzáadott értékéhez, amit az erről az időszakról készített mérleg is tükröz: összesen 90 lezárt úgy, 2.500 megszervezett esemény és tanácskozás' - sorolta Dăncilă.

   

  A miniszterelnök kiemelte: Románia hozzájárult az ET 84 következtetésének elfogadásához.

   

  'Az elnökség teljesítése során azt akartuk, hogy látható és tartós eredményeket érjünk el, amelyekkel a polgárok könnyen és egyértelműen tudnak azonosulni. (...) Például szeretnénk azt gondolni, hogy amikor egy európai polgár tisztességesebb és átláthatóbb hozzáférést kap a munkaerőpiachoz, lehetővé téve számára a szakmai tevékenység és a magánélet jobb egyensúlyát, tudni fogja, hogy ezeket a döntéseket a román elnökség alatt hozták meg' - nyilatkozta Dăncilă az Európai Parlament plenáris ülésén, a román EU-elnökség mérlegének bemutatásakor.

   

  A kormányfő rámutatott, hogy Románia jelentős eredményeket ért el az elnökség mind a négy, prioritásnak tekintett pillérének tekintetében: A konvergencia Európája, A biztonság Európája, Európa, mint globális szereplő, A közös értékek Európája.

   

  'A konvergencia Európája pillér keretében Románia jelentős erőfeszítéseket tett a 2021-2027-es többéves költségvetési keret kidolgozása és a belső piac szabályozása érdekében. Románia hozzájárult az egységes digitális piac meghatározásához, valamint az Unió szociális dimenziójának megerősítéséhez.

   

  A második pillér (A biztonság Európája) esetében Románia az Uniós biztonság növelésének érdekében dolgozott, megerősítették a határok védelmét és a parti őrséget is.

   

  A harmadik, a külügyeket lefedő pillér (Európa, mint globális szereplő) keretében Románia jelentős energiát fektetett, hogy egy hatékony és aktív Unió alakuljon ki, amely válaszolni tud a nemzetközi kihívásokra.

   

  A negyedik pillérből (A közös értékek Európája) kiemelte az álhírek problémáját, és a korrekt európai parlamenti választások megszervezését.

  Cookie