×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
19 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Az igazságszolgáltatást és a büntetőtörvénykönyveket módosító jogszabályok visszavonását kéri

2019.07.29 - 09:39
Megosztás:
 • Az igazságszolgáltatást és a büntetőtörvénykönyveket módosító jogszabályok visszavonását kéri

  Klaus Iohannis arra szólította fel a Szociáldemokrata Párt (PSD) és Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta többséget, hogy vonják vissza az igazságszolgáltatás működését és a büntetőtörvénykönyveket módosító, utóbbi két évben meghozott jogszabályokat.

  Az államfő a Cotroceni-palotában tartott vasárnap esti sajtótájékoztatóján azt mondta, ezt nemcsak ő várja el a PSD-ALDE többségtől, hanem a Velencei Bizottság, az igazságszolgáltatási rendszer kompetens szakértői, valamint mindazok a román állampolgárok is, akik a PSD 'inkompetenciája és korrupt volta' miatt szenvednek.

  'Ha ezt nem teszi meg ez a kormány, akkor ígérem, hogy a választások után új többséget fogok összegyűjteni, amely meg fogja tenni ezt a lépést. És az nem fog itt megállni, hanem meg fogja erősíteni az államot, hogy a román állampolgárok jogai valódi védelmet élvezzenek' - fogalmazott az elnök, aki szerint az elmúlt évek PSD-kormányzása alatt nagyon meggyengült az állam.

  Azt is kifejtette, mindent megtett, hogy elodázza az igazságügyi törvények módosítását, de nem tudta teljesen megakadályozni azt, és ennek máris érződik a hatása. 'Ezeket a hatásokat ki kell küszöbölni' - szögezte le az államfő.

  AGERPRES

  Cookie