×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Az ingázók érdekében egyeztetnek

2020.04.03 - 19:07
Megosztás:
Az ingázók érdekében egyeztetnek

A járvány miatti megszorítások lehetetlen helyzetbe hozták azokat, akik Magyarországon élnek és Romániában dolgoznak vagy fordítva. Az ő érdekükben fordult írásban Marcel Vela belügyminiszterhez, és kereste meg ugyancsak levélben Kiss-Parciu Pétert, Magyarország külgazdasági és külügyminisztériumának helyettes államtitkárát a megye vezetője.

Komoly veszélybe került a határok lezárásával annak a több mint ezer családnak a megélhetése, amelyeknél egy, de sok esetben mindkét családfenntartó a határ másik oldalán dolgozik. Magyarország külügyminisztériuma nem gördít akadályt a kérés elé, de a szóban forgó, Szatmár megye legnagyobb határátlépésre alkalmas pontja rá kell kerüljön a „A határ két oldalán dolgozók határon átnyúló program” határátkelőhelyeket tartalmazó listájára — jelentette ki úgy a romániai belügyminisztérium, mint az Országos Határrendészeti Főfelügyelőség (IGPF).

Közfürdők lesznek a romatelepeken
Szatmár megyében egy projekt keretében tíz romatelepen állítanak fel közfürdőkonténert, amely Pataki Csaba megyei tanácselnöke szerint a régióban premiernek számít.
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Cookie