×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
26 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Az intézménybe vetett bizalom növelését várja

2019.08.06 - 11:02
Megosztas :
 • Az intézménybe vetett bizalom növelését várja

  Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter beiktatta Constantin Florea dandártábornokot a csendőrség parancsnoki tisztségébe, aki egy hetet kapott a hatékonyság növelésére vonatkozó javaslatok kidolgozására.

  Beiktatták tisztségébe a Román Csendőrség új parancsnokát, Constantin Florea dandártábornokot. Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter a beiktatási ceremóniát követően azt mondta, meggyőződése, hogy a csendőrség új vezetője elsősorban az állampolgárok biztonságára és az intézménybe vetett bizalom megerősítésére fog koncentrálni.

  Az ügyvivő belügyminiszter a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Román Csendőrség új vezetőjének beiktatása apropóján az intézmény teljes vezetőségével alkalma volt találkozni. Elvárása szerint mielőbb megtörténik a csendőrség igazgatásának kiértékelése, és javaslatok születnek a hatékonyság növelése érdekében.

  „A Román Csendőrség a belügyminisztérium legfőbb katonai struktúrája, megkérdőjelezhetetlen feladata a közrend biztosítása. Ebből kiindulva meggyőződésem, hogy az új vezetőség elsősorban az állampolgárok biztonságára és a románok csendőrségbe vetett bizalmának növelésére fog összpontosítani. Azt várom el, hogy a jövőben a becsület, a felelősség és a törvény feltétlen tisztelete legyen minden küldetés irányjelzője” — írta Fifor a Facebookra.

  Az ügyvivő belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy elrendelte Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának a tisztségből való felmentését, és Constantin Florea, a Dolj Megyei Csendőrség vezetője veszi át az intézmény vezetését.

  „Megszüntettem ma Ionuţ Sindile ezredes meghatalmazását a Román Csendőrség főparancsnoki tisztségére, és Constantin Florea dandártábornokot hatalmazom meg, hogy átvegye a tisztséget. Constantin Florea máig a Dolj Megyei Csendőrség vezetője volt” — jelentette ki Mihai Fifor a belügyminisztérium székhelyén, hozzátéve, hogy Constantin Floreának közel harmincéves tapasztalata van csendőrként, és egyike azon keveseknek, akik tábornoki rangban szolgálnak a Román Csendőrség kötelékében.

  Constantin Floreának azonnal elemeznie kell a csendőrség tevékenységét, és sürgősen, egy héten belül ki kell dolgoznia az első intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a Román Csendőrséget, tette hozzá hétfőn az ügyvivő belügyminiszter.

   

  Cookie