×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Az Oli volt edzője vezeti a FCSB-t

2019.06.04 - 15:45
Megosztás :
 • Az Oli volt edzője vezeti a FCSB-t

  A Szatmárnémeti FC Olimpiánál dolgozott először profi csapat vezetőedzőjeként, és szerdán a bajnoki címre hajtó FCSB együttesének szakvezetőjeként mutatja be őt Gigi Becali klubtulajdonos.

  Nem váltak be a román központi sajtó találgatásai, ugyanis váratlan fordulatot vett a FCSB megüresedett edzői posztját érintő hírek: Gigi Becali klubtulajdonos kedden a Digi Sport sporthír-csatornának bejelentette, hogy Bogdan Andone veszi át a menesztett Mihai Teja helyét.

  A 44 éves nagyenyedi születésű szakvezető – aki nem mellesleg 2002–2006 között a Ferencváros játékosa is volt – a Szatmárnémeti FC Olimpiánál dolgozott először profi csapat vezetőedzőjeként. Azelőtt az Astra Giurgiunál Marius Șumudică másodedzője volt, ahol bajnoki címet is szerzett. 2017-ben szerződött Szatmárnémetibe és kapta első vezetőedzői megbízását. Vezetése alatt az Olimpia Liga 2 legjobbjai között volt, viszont a klub anyagi gondjai miatt az idény végén – egy hosszú nyeretlenségi széria után – távozott. A Temesvári ASU Poli, a Metaloglobus Bukarest és a petrozsényi Energeticianul csapatainál dolgozott az elmúlt időszakban, télen pedig Tejával együtt a FCSB-hez szerződött másodedzőként. A fővárosi klub azonban nem tudott bajnoki címet nyerjen a szezon végén, ezért Becali menesztette Teját.

  A központi sajtó Edi Iordănescut látta biztos befutónak, viszont az eurómilliárdos klubtulajdonos nem tudott megegyezni a szakvezetővel. Szóba került Nicolae Dică és Walter Zenga neve is, de velük fel sem vette a kapcsolatot Becali – ráadásul az előbbi már aláírt a másodosztályos FC Argeș-sel.

  „Nem vált be az Edi Iordănescu variáns. Bogdan Andonét szerdán 12 órakor mutatom be vezetőedzőként” — mondta egy élő televíziós adásban Becali.

  Vélhetően ma derül ki, hogy kivel dolgozik majd Andone a 2019–2020-as idényben. Ekkor kaphatunk majd választ arra is, hogy a nagyenyedi szakvezető megtartja-e stábjában a szatmárnémeti Dacian Nastait, akivel télen együtt érkezett a FCSB felnőtt csapatához, másodedzőként.

  Pesek Attila

  Cookie