×
2020. 08 03.
Hétfő
Hermina
25 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Az Olimpia MCMXXI a kupagyőztes

2019.06.23 - 21:17
Megosztás:
 • Az Olimpia MCMXXI a kupagyőztes

  Az Avasújvárosi Talna 2013 után ismét Román Kupa-győztes szeretett volna lenni, azonban a vasárnap délután az idény veretlen csapata, megőrizve százszázalékos mérlegét, legyőzte a piros-fehéreket, és fennállása első évében második döntőjét nyerte meg.

  Százszázalékos mérleggel zárta a fennállása első idényét a szurkolók által életre hívott Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI labdarúgócsapata. Nelu Donca edző legénysége a Liga 5-ös bajnoki győzelem után a Román Kupa megyei döntőjét is megnyerte – nagy bravúrt jegyezve.

  A sárga-kékek erős négyedosztályos alakulatokat vert az egyenes kieséses szakaszban: a Bélteki Știința és a Pusztadaróci Recolta után az Avasújvárosi Talna is áldozatul esett a szatmári csapatnak.

  Lucian Homorozan edzőjátékos legényei egyébként másfél hét alatt két megyei finálét buktak el, mindkettőt valamelyik Olimpia ellen: a Liga 4 döntőjében a Szatmárnémeti VSK Olimpia verte a piros-fehéreket, a Román Kupában pedig az Olimpia MCMXXI győzte le őket.

  Vasárnap késő délután a Someșul-pályán rendezték meg a kupafinálét. A 17 órai kezdés előtt egy órával „leszakadt az ég”, viszont mindezek ellenére a játéktér kifogástalan állapotban maradt. Az eső lehűtötte a levegő hőmérsékletét, ami kedvező volt játékosok számára, a lelátón pedig közel ezer néző várta, hogy ki viszi haza idén a trófeát: az avasújvárosiak a 2013-as siker után második alkalommal, vagy a szurkolói csapat először?

  Az első negyvenöt perc kiegyenlített játékot hozott, viszont az Olimpia szerencsésebb volt: a 23. percben Răzvan Vonet egy ellentámadás végén vezetéshez juttatta a csapatát (0–1).

  Jöhetett volna az egyenlítés is, viszont Casian Bere labdája a felső lécen pattant.

  A szünet után ismét eleredt az eső, az Olimpia pedig bezárt a kapuja elé. A hajráig sikerült állni az újvárosi rohamokat, de szerencse is kellett a vezetés megőrzéséhez, hiszen Alin Negru labdája is felső lécről pattant vissza. A 80. percben viszont megtört a jég: Ioan Boje jobb oldalról, az 5-ös sarkáról emelt Vlăduț Duca kapujának hosszú sarkába (1–1).

  A végéig nem változott az eredmény, így következhettek a 11-es rúgások. Az első körben Florin Puți és Negru is hozta a kötelezőt, majd Vonet és Boje lövései találtak be. Denis Chivari találata után Bere lövését védte Duca, a negyedik körben pedig Bogdan Ile góljával 4–2-re vezetett az Olimpia. Michel Fedorca a kapu fölé bombázott, így kezdődhetett a sárga-kékek önfeledt ünneplése.

  Ezzel megrövidítette nyári vakációját az Olimpia MCMXXI, ugyanis július 31-én már pályára lép a csapat a sorozat országos selejtezőjének első fordulójában. Ellenfele egy szomszédos megye kupagyőztese, vagy egy alsóházi Liga 3-as csapat lehet. A sorsolást később rendezi meg a román szövetség.

  Labdarúgó Román Kupa, döntő

  Avasújvárosi Talna – Szatmárnémeti Olimpia MCMXXI 1–1 (0–1), 11-es rúgások után 2–4.

  Gólszerzők: Boje (80. perc), illetve Vonet (23.).

  Talna: Daniel Miclea – Radu Zaharia, Ioan Boje, Casian Bere, Lucian Homorozan, Florin Zaszlati, Kovács Attila, Erdei Sándor, Denis Filip, Rareș Demian, Medve Dávid. Kispad: Michel Fedorca, George Botoș, Alin Negru, Büte János, Denis Vasvari, Dumitru Torz, Alex Velea. Edző: Lucian Homorozan.

  Olimpia: Vlăduț Duca – Bogdan Ile, Nagy Leonard, Călin Turșuc, Gheorghe Filimon, George Lăpușan, Răzvan Vonet, Denis Chivari, Ioan Cuth, Florin Puți, Erich Srepler. Kispad: Adrian Crișan, Sergiu Pop-Silaghi, Marius Mihai, Lakatos István, Mihai Sician, Nagy Norbert, Patrick Mitrașca. Vezetőedző: Ioan Donca.

  Szöveg: Pesek Attila

  Fotó: Bajnai Botond

  Cookie