×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Az Operettissimo művészei Nagykárolyban

2019.11.15 - 15:43
Megosztás:
Az Operettissimo művészei Nagykárolyban

A magyar kultúra egyik alappillére a zene s ezen belül a magyar operett, amelyet 2013-ban a parlament megszavazott az egyik hungarikumnak.

Ennek tudatában pár éve az Operettissimo együttes felvállalta, hogy minél több magyarlakta településen méltó módon élőben közvetíti ezt a műfajt. A Kolozsvári Operettissimo Együttes, amely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, fontosnak tartja a magyar zenekultúra terjesztését magyarlakta településeken.

A hungarikumnak minősített operett mellett ezúttal híres revürészletek és két kabaréjelenet teszi varázslatosabbá az új előadásukat, amelyet az érdeklődők Nagykárolyban is láthatnak december 6-án, pénteken 19 órától kezdődően a Nagykárolyi Városi Színházban.

„Együttesünk mindig is szerette a kihívásokat, az elmúlt években felvállaltuk olyan ismert és kevésbé ismert zeneszámok élő tolmácsolását, amire eddig Erdélyben nem volt lehetőség. Ilyen volt a felvállalt musical műfaj és a híres magyar filmslágerek tolmácsolása. Idén úgy gondoltuk, hogy a sajátos magyar humor, kabaréjelenetek méltón társíthatók az operett jókedvre derítő világával, ezért mertünk hozzányúlni ehhez a műfajhoz is, és minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy e műfajokat a legmagasabb művészi szinten tolmácsoljuk. A nagyérdemű több Kálmán-melódiával fog találkozni. A Marica grófnőből, Cirkuszhercegnőből, Ördöglovasból, Bajadérból, Montmartre-i ibolyából és a Csárdáskirálynőből feledhetetlen részletek hangzanak el. A műfaj több méltó képviselőjének szerzeményei is szerepelnek műsorunkban, többek között Huszka Jenő, Ábrahám Pál, Jakobi Viktor, Zerkovitz Béla, ifj. Johann Strauss, Robert Stolz, Fényes Szabolcs, Eisemann Mihály, Vincze Ottó, Márkus Alfréd, De Fries Károly és Budai Dénes varázslatos melódiái csendülnek fel. Mindezek mellett együttesünk zenészei két szóló művel is szórakoztatják a közönséget, amelyek magyaros hangzásvilága biztosan fokozza a jókedvet” — írják az Operettissimo munkatársai előadásukkal kapcsolatban.

A Mi, muzsikus lelkek című nagykárolyi előadásra jegyeket elővételben a Nagykárolyi Városi Színház jegypénztáránál 30, illetve 35 lejes áron lehet vásárolni.

Cookie