×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a román határrendészet

2021.04.24 - 18:11
Megosztás:
Az ortodox húsvét miatt forgalomnövekedésre számít a román határrendészet
A közelgő ortodox húsvét miatt a következő napokban is a megszokottnál nagyobb forgalomra lehet számítani Románia határain, ezért a határátkelés gyorsítását célzó intézkedéseket léptettek életbe - közölte szombaton a román határrendőrség.

Románia lakosságának több mint 85 százaléka ortodox vallású, és április 25-én ünnepli a virágvasárnapot, május 2-án pedig Jézus feltámadását. Ebben az időszakban a Nyugaton dolgozó román állampolgárok tízezreit várják haza, és a megnövekedett kereslet miatt az áruforgalom is megnő, ezért főleg a román-magyar határon alakulhat ki torlódás.

A román határrendészet az ország más térségeiből is erősítést vezényelt a magyar határátkelőkhöz, és felkészült arra, hogy a forgalom függvényében további sávokat nyissanak meg. Ugyanakkor felkérte a Nyugatról érkezőket, hogy a magyar-román határon üzemelő tíz közúti határátkelő közül keressenek kevésbé forgalmasat.

A román határok felé utazók a www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódhatnak arról, hogy mekkora várakozási időre kell számítaniuk a személyautósoknak, illetve kamionsofőröknek a kilépő, illetve belépő oldalon. A közlemény arra is figyelmezteti az utasokat, hogy a határellenőrzésen kívül a közegészségügyi hatóság által végzett járványügyi szűrés is időt vesz igénybe.

MTI

Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Hamis zöldigazolvánnyal akartak hazajönni
November 19-én hajnalban, 3 óra 30 perc körül akart belépni Románia területére egy osztrák rendszámú gépkocsiban az a háromfős (férj, feleség és nagykorú fiúgyermek) Szatmár megyei család, amely a jelen pillanatban vörös zónás besorolású Ausztriából érkezett haza.
Csomagokat szállítottak — meg egy „kis” cigit
A mikrobusz rakterének tüzetes átvizsgálásakor a kolozsvári vámügyőrség munkatársai öt fémpanelben elrejtve 1360 doboz, fehéroroszországi eredetű cigarettát találtak.
Cookie