×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Az óvodások is kivették a részüket a munkából

2019.10.18 - 16:33
Megosztás :
 • Az óvodások is kivették a részüket a munkából

  Nem csak megnézték, hogyan készül a hordós savanyú káposzta, de a téli vitaminbomba berakásának folyamatából is kivették a részüket tegnap a szatmárnémeti Hám János Óvoda gyermekei.

  Egyik legfinomabb savanyúságunk a savanyú káposzta, melyből nem csak sok finomság készíthető, de nagyon egészséges is, hiszen tele van vitaminokkal. Jól tudják már ezt a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Líceumhoz tartozó óvoda apróságai is, akik pénteken azt is megtanulták, hogyan készül a hideg időszak egyik örök kedvence, a savanyú káposzta. Amint azt Lieb Andrea óvodavezetőtől megtudtuk, korábban még nem volt példa erre: most első ízben mutatták meg a kicsiknek, hogyan készül télire a savanyú káposzta, melyet a hideg időszakban rendszeresen fogyasztanak ők is a napi menü részeként.

  A gyönyörű őszi, szikrázó napsütésben egymás után vonultak ki a csoportok az udvarra, ahol a gyerkőcök megtekinthették, hogyan is kell eltenni ezt az ízletes vitaminbombát: hogyan kell legyalulni az édes káposztát, milyen fűszerekkel kell megadni a savát-borsát, ezt követően pedig hogyan is kerül a hordóba, hogyan kell beledöngölni. Az apróságok segítségével nem kevesebb mint 130 kilogramm káposzta került a hordókba, melyből pár hét múlva, az ebéd mellé már közösen falatozhatnak az óvodások.

   

   

  Cookie