×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Az RMDSZ részéről Kelemen Hunor vesz részt a kijelölt miniszterelnökkel folytatandó egyeztetésen

2021.10.12 - 20:09
Megosztás:
Az RMDSZ részéről Kelemen Hunor vesz részt a kijelölt miniszterelnökkel folytatandó egyeztetésen
Fotó: facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Az RMDSZ-t Kelemen Hunor szövetségi elnök képviseli a Dacian Cioloş kijelölt kormányfő által kezdeményezett egyeztetésen - jelentette be kedd este az alakulat képviselőházi frakcióvezetője.

Csoma Botond elmondta, az RMDSZ-frakció ülésén Kelemen Hunor közölte, hogy telefonon megkereste őt Dacian Cioloş és tárgyalásra hívta. A szerdai egyeztetésen a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) mellett a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a nemzeti kisebbségek képviseltetik még magukat.

Az RMDSZ politikusa úgy véli, az esetleges közös kormány összetételéről vagy a kormányprogramról még nem lesz szó a szerdai tárgyaláson. Csoma ismét hangsúlyozta, az RMDSZ számára nehéz lenne egy olyan kormányt támogatni, amelyet Dacian Cioloş vezet. "Nem azt mondtam, hogy lehetetlen, de nagyon nehéz lenne - nyomatékosította.

A képviselőházi frakcióvezető leszögezte, az RMDSZ soha nem fog beleegyezni abba, hogy az USR által javasolt módon számolják fel az igazságügyben elkövetett esetleges törvénytelenségeket kivizsgáló ügyészi osztályt (SIIJ), mint ahogy a kétfordulós polgármester-választás újbóli bevezetését is ellenzi.

"Nem hinném, hogy ebben a két témában valaha is ki tudunk egyezni. Márpedig ha ők ezt feltételként szabják meg, eleve kizárt a közös kormányalakítás" - tette hozzá.

AGERPRES

Kelemen Hunor: egészségügyi és oktatási beruházásokra fordítanánk a szolidaritási adóból befolyó összegeket
Egészségügyi és oktatási beruházásokra fordítanák az RMDSZ által szorgalmazott szolidaritási adóból befolyó összegeket - jelentette ki kedd este Kelemen Hunor.
Csoma Botond: az alkotmányban államalkotó tényezőkként kellene meghatározni a nemzeti kisebbségeket
Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője szerint az alkotmányt úgy kellene módosítani, hogy Románia államformája parlamenti köztársaság legyen, és az alaptörvényben államalkotó tényezőkként kellene meghatározni a nemzeti kisebbségeket.
Ciolacu: nem szólok bele a kormányzásba; jó intézményes kapcsolatunk van a kormányfővel
Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kijelentette, hogy nagyon jó intézményes kapcsolata van Nicolae Ciucă kormányfővel.
Cookie