×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
21 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Vidék

Az ünneplésre készülő Csíkszeredát fogadja Tasnád

2019.05.17 - 13:50
Megosztás:
 • Az ünneplésre készülő Csíkszeredát fogadja Tasnád

  Elméletileg van tétje a szombati bajnoki labdarúgó-mérkőzésnek a Tasnádi Unirea részéről is, viszont a valós helyeztet tekintve, a pontszerzés is óriási bravúr lenne az AFK Csíkszeredával szemben.

  A két alakulat szombaton 18 órakor Tasnádon mérkőzik meg a Liga 3 utolsó előtti fordulójában, és győzelem esetén bajnoki győzelmet, és másodosztályba való történelmi feljutást ünnepelhet a székelyföldi gárda – csíkszeredai focicsapat ugyanis eddig még nem játszott a második vonalban.

  A tasnádi alakulat kieső helyen áll, de csak két pont a hátránya a bentmaradást jelentő pozíciókat elfoglaló AFC Szászhermány és a Dési Unirea mögött. Mindkét csapat az élbojhoz tartozó alakulatot fogad odahaza: Dés a Nagybányát, Szászhermány pedig Barcarozsnyóval mérkőzik.

  Azonban, az elmúlt meccsek teljesítményét tekintve, helytelen lenne a tasnádiak esélyeit latolgatni. Tény, hogy ebben az idényben ez lesz az utolsó hazai meccse az Unirának, és az már csak a jövő kérdése, hogy ez lesz-e az utolsó tasnádi harmadik vonalbeli bajnoki is? Az elmúlt évek tapasztalat ugyanis azt mutatja, ha akarat létezik a Liga 3-as szereplésre, akkor a román szövetség megadja a lehetőséget a kiesőknek is.

  Az edző nélkül maradt Unirea tehát Csíkszeredát fogadja szombaton 18 órától, az utolsó fordulóban, május 25-én pedig Barcarozsnyóra utazik.

  Liga 3, 5. csoport, 29., utolsó előtti forduló

  Szászmedgyesi Gaz Metan II – Szászrégeni Avântul

  Kolozsvári CFR II – Sticla Arieşul Torda

  AFC Székelyudvarhely – Unu Fotbal Club Gloria Beszterce

  Dési Unirea – Nagybányai Minaur

  TASNÁDI Unirea – AFK Csíkszereda (szombat, 18 óra)

  AFC Szászhermány – Barcarozsnyói Olimpic

  Fotbal Comuna Lénárdfalva – Kolozsvári Sănătatea

  Radnóti CS – Marosvásárhelyi SE

  Pesek Attila

  Cookie