×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
20 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a fiúk

2012.04.26 - 13:59
Megosztás:
 • Az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak a fiúk

  Talán az utolsó esélyét játssza ma délután a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata, hogy megmentse magát a Nemzeti Ligából való biztos kieséstől. Nicolae Istrate edző legénysége azt a Dinamót fogadja 17 órától, akit ősszel 28–26 arányban legyőzött Călăraşi–on. Győzelem esetén a szatmáriak 14 pontoska lesznek a táblázatban, és pillanatnyilag megelőzik majd a 13 pontos CSM Ploieştiet. Hogy a helyzet így maradjon a bajnokság végéig, a prahovaiak a következő meccseken nem szabad pontot szerezzenek. Akkor a VSK megőrizheti a 12. pozíciót, és azzal osztályzót játszik majd az élvonalban való bennmaradásért az A–osztály két legjobbjával.

  Nem egyszerű a szatmáriak feladata, de ugyanakkor nem teljesíthetetlen. Viszont szükség van a közönség biztatására is, akik nyolcadik játékosként segíthetik a VSK–t az idei első győzelemre. A „piros–fehérek” ugyanis ebben az idényben csak egy pontot gyűjtöttek be, hazai pályán, az Energia Tg. Jiu elleni mérkőzésen.

  „Nagyon fontos ez a meccs. Kötelesek vagyunk nyerni, más lehetőség nem létezik számunkra. De nem lesz könnyű a feladat, mert a Dinamónak nagyon jó játékoskerete van. De most nem őket kell nézni, nem kell másokkal foglalkozni, csakis a mi játékunkra kell összpontosítsunk. Jó a hangulat az öltözőben, a fiúk tudják mi a dolguk, elszántak, nyerni akarnak” – mondta lapunknak Istrate, aki nem számíthat a mai találkozón a kapus Florin Panazanra (rózsahimlős), illetve a beállós Paul Sasra (korábbi lábszárzúzódás utáni fájdalmai vannak).

  A 17 órakor kezdődő találkozót a Vasile Pavel, Marian State buzăui bírópáros vezeti.

   

  Férfi kézilabda, 23. forduló

  Péntek: Szatmárnémeti VSK – Dinamo (17 óra).

  Szombat: Tordai Potaissa – Bukaresti CSM, Kolozsvári U – Steaua, Energia Tg. Jiu – Krassó–Szörényi SK, CSM Ploieşti – Székelyudvarhelyi KC, Temesvári Poli – Bákói Ştiinţa.

  Vasárnap: Konstancai HCM – Bucovina Suceava.

  Cookie