×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
23 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Babamentő inkubátorra gyűjtenek

2019.12.06 - 09:02
Megosztás:
 • Babamentő inkubátorra gyűjtenek

  Ötödik alkalommal tart jótékonysági estet a Máltai Szeretetszolgálat december 14-én — és ezúttal sem csak a felhőtlen szórakozás céljából.

  „A december minden évben tele van csodával; ahogy érkeznek az ajándékok, úgy továbbítjuk is azokat a legmegfelelőbb kezekbe. Az idei legnagyobb ajándékot azonban a városnak szánjuk: egy olyan hiánypótló eszközt, babamentő inkubátort szeretnénk, amely reményeink szerint életeket ment majd, hiszen semmi nem fontosabb egy emberi életnél. Mondjam úgy, szokás szerint az egyik ifjúsági gyűlés keretében született meg az ötlet, hiszen amikor adománygyűjtéseink céljaiban gondolkodunk, mindig valami olyasmit akarunk, ami szükséges és ami az egész város vagy az egész megye hasznára válik, amit bárki bármikor tud használni. A Kossuth-kertben felállított mozgássérülthinta sem volt kis dolog — sem az összeg szempontjából, sem a megvalósítás időtartamát tekintve, és ez alkalommal sem vágjuk kisebb fába a fejszénket, hiszen egy ilyen babamentő inkubátor, amit a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház javára akarunk, nem olcsó mulatság, 10 000 euróba kerül” — magyarázza az V. Jótékonysági Est (szórakozáson és kikapcsolódáson túlmutató) célját Hegedüs Gergő, a Máltai Szeretetszolgálat ifjúsági szervezetének országos vezetője.

  A közel háromórás rendezvény december 14-én, szombaton 17 órakor kezdődik a filharmónia nagytermében, a fellépők palettája pedig idén is ugyancsak színes — ott lesz a Villon Trió, az egyik legversesebb zenekar, amelynek műsora természetesen a csavargó francia költő, François Villon balladáira, no meg Weöres Sándor és Petőfi Sándor megzenésített verseire épül, a szatmáriak által már jól ismert Nemadomfel Együttes, amelynek szólistái kivétel nélkül sérült (mozgáskorlátozott, értelmileg akadályozott és látássérült) előadók, a Lyryca, a Harag György Társulat színművészei, Stuts Márk & Kés Ábel, Kocsis Boglárka, a Loga Dance School társasági és verseny-, valamint a Röpike néptáncosai, s még inkább vidám, karácsonyi hangulattal-dalokkal tölti meg a termet a közkedvelt Joyful gospelkórus.

  „Természetesen a filharmónia előterében karácsonyi vásár is lesz, ahol felajánlásos alapon, a szeretetszolgálat által készített termékeket lehet majd megvásárolni. S ha van olyan vállalkozó, akinek a cégénél megmaradt egy kis profitadó, őket is szeretettel várjuk (de megkereshetnek székhelyünkön, a Traian sugárút 31. szám alatt is hétfőtől péntekig, vagy a legkényelmesebb-egyszerűbb módszerként írjanak nekünk a szeretetszolgálat Facebook-oldalán)” — mondja Hegedüs Gergő, hozzátéve: december 14-én délután minden szatmárit szeretettel hívnak és várnak a jótékonysági estre.

   

  Szabó Kinga Mária

   

  Cookie