×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Bábozzunk együtt! — pályázat gyakorló óvodapedagógusoknak

2021.10.15 - 13:00
Megosztás:
Bábozzunk együtt! — pályázat gyakorló óvodapedagógusoknak
A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Bábozzunk együtt! címmel pályázatot hirdet minden gyakorló külhoni óvodapedagógusnak, aki magyar tanítási nyelvű intézményben vagy csoportban dolgozik.

A pályázatban rövid bábelőadásokat várnak, amelyeket egy óvodai csoport vagy a csoportból néhány gyerek mutat be, játszik el saját készítésű bábokkal. Az előadás alapja lehet bármi, ismert népmese vagy modern mese, vers- vagy dalfeldolgozás, akár saját történet is. A történethez készített bábok készülhetnek bármilyen technikával (kesztyűbáb, pálcás báb, marionett), anyaguk lehet akármi (papír, fonal, szövet, műanyag…). A pályázat célja annak bemutatása, erősítése, hogy a bábozás a kitalálástól a készítésen át a történet elmeséléséig, annak eljátszásáig mind a gyermekekre, mind a felnőttekre pozitív, fejlesztő hatással van.

Hogyan lehet pályázni?

Első lépésben válasszanak ki egy feldolgozandó történetet (népmese, modern mese, saját történet, egy regény részlete, vers, dal…) a gyerekekkel közösen, dolgozzák ki az előadás módját, tervezzék meg a történethez a bábokat. Kevert technikával is lehet pályázni, tehát nem szükséges egy sokszereplős történet minden szereplőjét bábként megformázni, de elvárás, hogy min. 5 saját készítésű báb szerepeljen a játékban. Egy több bábbal eljátszott előadásban az is elfogadható, ha kész bábokat és saját bábokat vegyesen alkalmaznak. Ezt követően készítsék el a gyerekekkel közösen a bábokat, melynek menetét a pályázatban dokumentálni kell módszertani leírással és fotókkal, lépésről lépésre. Adja elő a csoport a történetet, és az előadást vegyék fel videóra, az előadás hossza legyen min. 5 és max. 15 perc. A kész, megvágott felvételt küldjék be a megadott e-mail-címre. A pályázathoz kérnek egy rövid (max. 2 oldalas) bemutatkozást (az óvodáról, az óvodai közösségről, a pályázó pedagógusról), valamint a pályázó pedagógus motivációs levelét, hogy miért tartja az óvodások számára jó kifejezési eszköznek a bábozást.

A pályázat értékelése

A beküldött pályázatokat 3 fős szakmai zsűri értékeli megadott szempontok alapján. A beküldött alkotások közönségszavazáson is részt vesznek a program Facebook-oldalán, itt a legtöbb szavazatot kapó produkció nyer. Az első díjazott 300 000, a második 200 000, a harmadik 100 000 forint értékű sportszer/játék csomagot nyer, a közönségdíj győztese pedig 30 000 forint értékű csomagot nyer. A közönségszavazáson résztvevők körében kisorsolnak 3 db vezeték nélküli fülhallgatót 20–20 ezer Ft értékben. A részvételről az induló óvodai csoportok köszönőoklevelet kapnak elektronikusan. A pályázatokat a seregszemle@ovodaprogram.eu címre kell beküldeni legkésőbb november 5-ig. A közönségszavazás november 9-től november 12-én 12 óráig tart, az eredményhirdetésre november 22-én kerül sor. A pályázatról bővebben a cutt.ly/7RtDuZV oldalon érdeklődhetnek.

Szatmár megyében is pályáznak
Lassú ütemben, de a Szatmár megyei gazdák is készítenek pályázatokat a mezőgazdasági tevékenységek finanszírozására. Nemcsak a termelést, hanem a feldolgozást is igyekeznek felgyorsítani.
Van, ahol online iskola lesz
Hétfőn folytatódik a tanév, Szatmár megyében az iskolák, óvodák 77,94 százalékában jelenléti oktatás lesz, ezekben a munkaközösség oltottsági aránya elérte legalább a 60 százalékot.
Meghosszabbított leadási határidő
A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Bábozzunk együtt! címmel pályázatot hirdetett minden gyakorló külhoni óvodapedagógusnak, aki magyar tanítási nyelvű intézményben vagy csoportban dolgozik.
Cookie