×
2021. 01 20.
Szerda
Fábián, Sebestyén
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.02 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Bárki ingyen megkaphatja az influenza elleni oltást

2021.01.14 - 11:01
Megosztás:
Bárki ingyen megkaphatja az influenza elleni oltást
Jóváhagyta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az influenza elleni oltási kampány kiterjesztését a teljes lakosságra.

Az influenza elleni oltásnak a koronavírus-járvány alatt is folytatódnia kell, hiszen most különösen fontos megelőzni minden más megbetegedést - idézi a szaktárca közleménye az egészségügyi minisztert. Vlad Voiculescu hangsúlyozza, tudományosan bizonyított tény, hogy súlyosabb a betegség, ha az influenza és a koronavírus-fertőzés egyszerre jelentkezik, ezért idén az éves oltási kampány keretében bárki ingyen hozzáférhet az influenza elleni vakcinához.

A szaktárca emlékeztet, hogy - az Egészségügyi Világszervezet, valamint az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ ajánlásainak megfelelően - az éves oltási kampány keretében prioritást élveztek eddig a 65 éven felüli személyek, a krónikus betegek - főként akik légzőszervi, szív- és érrendszeri vagy anyagcsere-betegségben szenvednek -, az intézményesített ellátásban élő idősek és gyerekek, az egészségügyi dolgozók és a várandós nők.

"Az oltás a legbiztosabb és leghatékonyabb módja az influenzás megbetegedések megelőzésének" - hangsúlyozzák a minisztérium képviselői, arra biztatva a lakosságot, hogy azok, akik be kívánják oltatni magukat influenza ellen, kérjék az ingyenes vakcinát családorvosuktól. AGERPRES

Az élsportolók is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát az oltáskampány második szakaszában
Az oltáskampány második szakaszában a nemzeti és olimpiai csapatok sportolói, valamint az egyénileg kvalifikált sportolók és ezek munkatársai is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát - közölte szerdán az ifjúsági és sportminisztérium.
Dan Barna: A vakcina biztonságos és szükséges. Mindenkinek azt ajánlom: menjen és oltassa be magát!
Az oltás az egyetlen módja a világjárványból való kilábalásnak - nyilatkozta Dan Barna miniszterelnök-helyettes szerdán, miután megkapta a COVID-19 elleni vakcinát.
Napi akár 150 ezer személy is immunizálható Romániában, amennyiben rendelkezésre áll az oltóanyag
Napi akár 150 ezer személy is immunizálható Romániában, amennyiben rendelkezésre áll az oltóanyag - jelentette ki kedden az Európa FM műsorában Florin Cîţu miniszterelnök.
Cookie