×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
14 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Bedarálták a Brassót a rájátszás előtt

2021.04.07 - 22:45
Megosztás:
Bedarálták a Brassót a rájátszás előtt
Claudia Cuic tripla-dupla teljesítményt nyújtott, Bria Goss 41 pontos hatékonysággal játszott, a VSK pedig az alapszakaszban a legtöbb pontot szerdán dobta a 69 pont különbséggel megnyert mérkőzésen. A negyedik helyen álló Brassó volt a szenvedő fél.

Talán edzőmeccsnek illet be a Szatmárnémeti VSK és a Brassói Olimpia női kosárlabdacsapatok összecsapása, amit szerda este rendeztek meg a szatmárnémeti Both Katalin Sportteremben. Pedig a két együttes bajnoki mérkőzést játszott egymás ellen, hiszen pótolták a 19. fordulóból elhalasztott találkozót.

vskBrassoCuic2

vskBrassoPodar

Az egyértelmű volt, hogy a VSK lesz a meccs favoritja, de valamivel határozottabb ellenfélre számított mindenki, hiszen a brassói a Nemzeti Liga negyedik legjobb csapata. Azonban Dan Calancea edző alakulata árnyéka sem volt annak, amit eddig mutatott a bajnokságban. Így az egész mérkőzés arról szólt, hogy Miguel Lopez edző tanítványai miként növelik előnyüket. Sőt, a spanyol szakvezető, a biztonságos előny tudatában már megváltoztatta álláspontját, és ő is edzőmeccsként tekintett a találkozóra.

vskBrassoLopez

vskBrassoSolopova

A második félidőben már egész csapatot is cserélt meccs közben, a lehívott öt játékosának pedig rögtönzött taktikai megbeszélést tartott a pálya szélén. Közben a pályán levő ötös végezte a dolgát: rengeteg labdát szereztek a lányok az ellenfél támadásából, gyors kontrákkal pedig többnyire sima pontokat szereztek.

vskBrassoGoss

A végelszámolásnál 42 lepattanót szedtek le, az ellenfél 21 passzába léptek bele, 73 százalékos pontosággal dobtak közelről a VSK játékosai, és csupán 13 faultot kellenek fújjanak a bírók a szatmáriak ellen. A VSK tizenegy játékost írt a meccslapra, mind pályára léptek, és valamennyien pontot szereztek – a legkevesebbet, 4 pontot az a játékos, aki a legkevesebbet játszott: Teodora Neagu összesen 9 és fél percet tölthetett a pályán. 

vskBrassoCuic1

vskBrassoCuic
Bria Goss 41 pontos hatékonysággal zárta a mérkőzést, de Patricia Bright és Claudia Cuic is 39, illetve 31 pontos hatékonysággal játszott a Brassó ellen. Sőt, utóbbi tripla-dupla teljesítményt nyújtott, hiszen 16 dobott pont mellett 10 lepattanót gyűjtött be és 13 asszisztot osztott ki. 

vskBrassoKilin
Ami az eredmény alakulását illeti, a VSK már az első negyed végére beállította a 23 pontos fórt (37–14). Négy perccel később már 40 pont volt közte (56–16), de a szünetig már 75 dobott pontig, és 51 pontos fórig jutott a VSK (75–24). Innen érthető volt, hogy Lopeznek megérte, hogy álláspontot váltson, hiszen a jövő héten kezdődik a bajnoki rájátszás, ahol kellően felkészült VSK kell felálljon meccsről meccsre, hogy a döntőig eljusson. 

vskBrassoBright
Még így is, a 27. percben hatvan pontra nőtt a szatmári előny (92–32). 
A százas határt a 29. percben lépte át a VSK Szmutku Renáta pontjaival (100–35), majd a szatmári lány találatai zárták a mérkőzést is, amelyek a meccs legnagyobb különbségét állították be (126–57).

vskBrassoSzmutku
Ezzel lejátszotta az összes meccsét a VSK a bajnokság alapszakaszában. Egyetlen együttesnek sem dobott ilyen sok pontot a Lopez-csapat: a sereghajtó Rookies Nagyvárad 111, az utolsó előtti Alexandria pedig 101 pontot kapott a szatmáriaktól.
Az már korábban eldőlt, hogy a VSK a táblázat 2. helyén zár, a mostani győzelemmel 41 pontot gyűjtött az alapszakaszban (19 győzelem, 3 vereség). 

vskBrasso
Hétfőn kezdődik a rájátszás, a negyeddöntőben pedig vélhetően a     Phoenix Simona Halep Konstanca lesz az ellenfél a két nyert mérkőzésig tartó párharcban.

NŐI KOSÁRLABDA, NEMZETI LIGA, 19. FORDULÓ

Szatmárnémeti VSK – CSTBv Olimpia Brassó 126–57 (37:14, 38:10, 27:17, 24:16)

SZVSK (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Claudia Cuic (16/10/13), Patricia Bright (23/11/2), Marina Solopova (10/1/4), Alina Podar (9/3/3), Bria Goss (26/5/7) – Carla Popescu (5/3/5), Kilin Tünde (7/1/2), Adina Pop (4/1/2), Szmutku Renáta (10/2/0), Teodora Neagu (4/2/2), Andreea Huțanu (12/2/1). Vezetőedző: Miguel Lopez.

Olimpia (pontok száma/lepattanók/gólpasszok): Ines Corda (16/1/6), Bianca Nan (13/2/2), Ariana Kelemen-Radin (0/1/2), Adina Ciciovan (2/6/1), Alexandria Mcdonald (22/11/1) –  Amira Al Ash Hab (4/5/2). Vezetőedző: Dan Calancea. 

Pesek Attila

Kezdődik a rájátszás, Kolozsvár az ellenfél
Az alapszakaszban tizenkilenc megnyert és három elvesztett bajnoki mérkőzés után a második helyről kezdi hétfő este a Nemzeti Liga rájátszását a Szatmárnémeti VSK.
Hidegzuhannyal zárult veretlenségi sorozat
A Szatmárnémeti VSK – négy veretlen mérkőzés után – idénybeli legnagyobb különbségű vereségét szenvedte el szombaton a désiek elleni bajnoki mérkőzésen. Ritli Zoltán edző elismerte, ezután a 8. hely megőrzése a reális cél.
Kezdődik a harc a bentmaradásért
Az ötödik tavaszi bajnoki fordulóban a harmadik idegenbeli mérkőzését játssza a Szatmárnémeti VSK. Ritli csapata tavasszal veretlne, míg a Kolozs megyeiek elvesztették utóbbi három meccsüket.
Cookie