×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
10 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Beérett a munka gyümölcse: Teodora Șofran aranyérmes

2015.11.10 - 15:52
Megosztás :
 • Beérett a munka gyümölcse: Teodora Șofran aranyérmes

  Először állhatott a dobogó legfelső fokára a rangos Fülöp Mihály Emléktorna nemzetközi utánpótlás korosztályos tőrvívóversenyen a Szatmárnémeti SK tőrvívója. Ugyanakkor a szatmári párbajtőrvívás utánpótlása is nemzetközi versenyen szerepelt.

  A dobogó legfelső fokára állhatott fel Szigetszentmiklóson a Szatmárnémeti Sportklub női tőrvívója, Teodora Șofran. A Fülöp Mihály Emléktorna elnevezésű magyarországi körversenynek már hagyományos résztvevője a szatmári egyesület, Teodora is többször pástra lépett, viszont még nem sikerült a dobogó legfelső fokára felállnia. Az elmúlt hétvégén viszont remek formában volt és végig verte az újonc korosztály (U13) 36 fős mezőnyt. Igaz, nem volt egy sétagalopp a menetelés, a döntőben 15–14-re győzött a Törekvés vívója, Nekifor Erika ellen. Csapattársa, Körössy Melissa is közel volt az éremszerzéshez, de a 8-as táblán egy tussal kapott ki az SZTE-VK sportolójától, Czékmán Lucától. Körössy így az 5. helyen zárt.

  „Nagyon örülök Teo eredményének. Mondhatom, hogy beért a kitartó és hosszú munka gyümölcse. Többszöri nekifutásra sikerült aranyérmet nyerni” — mondta lapunknak Izsáki Arnold edző.

  A törpici korosztályos (10 évesek) fiúk versenyében Răzvan Nojea a 6. helyen zárt.

  Lengyel Éva, File Attila, Simona Surducan, Dan Șuta és Izsáki Arnold edzők egyébként összesen 12 vívót neveztek a versenyre, amelyen a magyarországi és romániai sportolók mellett pástra léptek ukrajnai és szerbiai tőrvívók is. A fentebb említett szatmári sportolók mellett pástra léptek még Matei Serghie, Gábor Dániel, Gábor Énok, Cristina Anderco, Diana Șuta, Teodora Turdean, Lucas Serghie, Simon Márk, Nicholas Pop.

  Ugyanakkor a párbajtőrvívók Hajdúhadházán léptek pástra az Olimpici Grand Prix nemzetközi körversenyen, ahol a legjobb eredményeket Luca Gurza (5. hely, törpici korosztály), Kató Zsófia (6., újonc), Pfeifer Melany (7., serdülő), Ariana Nemeș (7., törpici) és Pató Brigitta (13., törpici) érték el.

  Cookie