×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

„Beleharaptak” a Coposuba

2021.08.11 - 09:11
Megosztás:
„Beleharaptak” a Coposuba
Túlért a főtérfelújítási munka magán az új főtéren, nemrég már a régi főtérre vezető Coposu sétányon is elkezdték a burkolatcserét a Tarr Const Kft. burkolómunkásai.

 A biharkeresztesi Viastein által gyártott térkő már egy ideje végig volt rakva az épületek tövében a Coposu elején. Most az előkészítő munkálatok zajlanak, de már megbontották a raklapokat is, és hamarosan elkezdik lerakni a köveket a sétány talajára. A Coposu sétány végig gyalogút, úgyhogy ezen most csak a töltés felé vezető bicikliút lesz eltérő mintázattal rakva és szegélykővel keretezve, külön gyalogosútvonal nem lesz. A Coposu sétányra behaladó munkavégzés miatt máshol húzódik már a mobil kerítés, de ahogy haladnak a munkával a régi főtér felé, úgy lesz költöztetve a kerítés is egyre arrébb, nem lesz teljesen akadályozva az átkelés a sétányon, míg zajlik a munka.

Princz Csaba

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie